algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els estudiants del Llevant ja poden anar al Centre Universitari

El Centre Universitari de Manacor (CUM) va ser inaugurat ahir. D'aquesta manera els universitaris de la comarca del Llevant ja podran comptar amb aquest centre de suport per als estudis universitaris, sense necessitat de desplaçar-se a Palma.

Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB); la batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP), i Joan Barceló (PP), delegat de Cultura de Manacor, varen ser els encarregats d'inaugurar el Centre Universitari de Manacor, que estarà ubicat en una de les oficines de la Casa Municipal de Cultura.

Joan Barceló va destacar en el seu parlament la importància d'aquest centre per als estudiants de Manacor i de tota la seva àrea d'influència. «Manacor no pot quedar aïllat del futur universitari. Aquesta oficina acosta la Universitat a tots els ciutadans de la nostra comarca».

Per la seva banda, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, explicà que «altres municipis seguiran l'exemple de Manacor. De fet el batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), que era present en l'acte, ja ha sol·licitat la instal·lació d'un centre universitari d'aquestes característiques en el seu municipi.

Per a la batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP), el d'ahir va ser un acte molt important per a la comunitat d'estudiants de Manacor i els pobles dels voltants. «És molt important poder comptar amb un centre universitari en el nostre municipi. En els primers dies de funcionament del CUM ja ens hem adonat que feia falta un espai en el qual els joves universitaris poguessin accedir a tot tipus d'informació, així com poder utilitzar la xarxa informàtica per automatricular-se i accés als diferents cursos».

En aquest sentit Llorenç Huguet va recordar que la Universitat de les Illes Balears du a terme el programa Universitat Oberta. «Aquesta és una iniciativa que des de la Universitat ens agradaria que els joves i no tan joves de Manacor i la resta de la comarca, hi poguessin participar», explicà el rector de la UIB.

Huguet explicà també que la inciaitva de muntar el Centre Universitari de Manacor ha estat possible gràcies a un conveni entre l'Ajuntament de Manacor i la Universitat de les Illes Balears.

Des del CUM es donarà un servei d'informació universitària general, matriculació i gestions administratives. També hi haurà un espai pel debat en grup. S'ha instal·lat una xarxa d'ordinadors connectats amb la UIB en els seus serveis biliotecaris i a Internet. Curs d'accés per a majors de 25 anys i servei d'extensió universitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.