algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Les llicències de taxi podran tenir titularitat compartida pels cònjuges

Cort veu una solució per als matrimonis que s'hipotequen quan fan la inversió

Cort preveu introduir la doble titularitat de les llicències de taxi per cònjuges.
Aquesta proposta, presentada pels socialistes abans de l'estiu, la plantejarà ara el grup municipal a la Comissió del Taxi de divendres, perquè entén que «jurídica i tècnicament és bona». Segons el regidor de Policia, Joan Bauzà, «molts de matrimonis s'hipotequen per efectuar la compra d'un taxi, per això consideram la possibilitat de compartir el patrimoni». En aquest sentit, Bauzà va ressaltar la contradicció en la qual en principi sembla que es pot incórrer en permetre una titularitat compartida quan en aquesta Comunitat hi ha separació de béns.

D'altra banda, Bauzà va recordar les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Balears que determinen que l'Ajuntament no pot regular la feina del sector del taxi. Per aquest motiu el regidor demana «enteniment i serenitat, perquè cedint molt poc podríem arribar a una via de consens clara i concisa», en un moment en el qual el sector dels taxis continua dividit. Mentrestant, PIMEN i CCOO demanen fer feina 365 dies a l'any i mantenir els mateixos horaris. Això és, 14 hores durant quatre dies i el cinquè dia fer feina durant 24 hores seguides. Així, al mes es comptabilitzen 16 hores laborals. «Una barbaritat», segons el president de l'Agrupació Empresarial d'Auto Taxi, Sebastià Martorell.

Aquest col·lectiu, juntament amb l'Associació de Dones Taxistes i UGT, sol·liciten un acord del gremi per aturar sis dies cada mes. És a dir, fer feina quatre dies i descansar-ne un. «Durant tot aquest estiu hem fet feina sense dia lliure obligat», sentencià Martorell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.