cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

L'Ajuntament no ha enviat al Govern les al·legacions contra l'autopista

El PSM afirma que ja ha acabat el termini per enviar-les i sospita que el PP ho hagi fet de forma intencionada

Les al·legacions contra l'autopista de Llevant aprovades pel ple de Manacor no han estat enviades al Govern i el termini de presentació ja ha acabat. Les al·legacions foren aprovades el passat 11 d'agost per unanimitat i amb l'equip de govern del PP en minoria i pressionat per l'oposició.

La portaveu del PSM a l'Ajuntament, Maria Antònia Vadell, ha denunciat aquest fet en comprovar que el Govern no havia rebut res. Vadell sospita que l'equip de govern del PP no les hagi enviades a causa de la polèmica que es va aixecar en el si del partit conservador.

Vadell afirma que «això no és normal i sospitam que ho hagin fet a posta. Hem pogut comprovar com les al·legacions contra l'autopista i a favor del desdoblament de l'actual carretera encara són dins les dependències municipals. A aquest Ajuntament els tècnics fan el que els dóna la gana i això no toca ser així. Quan una cosa s'ha aprovat en ple s'ha d'enviar a l'organisme pertinent».

Des de l'Ajuntament de Manacor reconegueren que era cert que les al·legacions no havien estat enviades a la Conselleria de Foment. Però apuntaren que els tècnics municipals confien que, malgrat s'hagi acabat el termini de presentació, siguin acceptades.

El dia 7 d'agost els grups de l'oposició amb el destituït Eduard Puche (CM) deixà tots els punts de l'ordre del dia del ple damunt la taula i l'equip de govern del PP que encapçala la batlessa Catalina Sureda no va poder tirar endavant cap punt. Davant això es provocà una junta de portaveus i un ple extraordinari urgent on es pactaren les al·legacions al Pla de carreteres i entre d'altres es deia que tota la corporació estava en contra de l'autopista de Llevant i a favor del desdoblament de l'actual carretera.

Vadell explicà també que «tal vegada hagin perdut els papers i si això és així s'han de demanar responsabilitats».
Les altres al·legacions aprovades fan referència a la modificació de la variant de Portocristo perquè s'acosti més al nucli i a favor de potenciar el transport públic.

Verger indignat amb Manacor  

Dies després de conèixer-se que l'Ajuntament de Manacor havia dit no a l'autopista que els ha d'enllaçar amb Palma, el president regional del Partit Popular i conseller de Foment Joan Verger va mostrar la seva indignació per la decisió presa pel Consistori de Manacor. Verger estava contrariat perquè el seu partit amb la batlessa Sureda al capdavant, havia votat contra l'autopista i anuncià que demanaria responsabilitats.

Aquest fet és un dels que alimenta les sospites del PSM contra el PP per no haver enviat les al·legacions de manera intencionada.
D'altra banda, els grups de l'oposició estan disposats a tornar a exercir mesures de força contra l'equip de govern del PP si es convoca una junta de portaveus i un posterior ple.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.