muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Quotes plenes i bloqueig informàtic en la venda de viatges de l'Imserso

Els jubilats que ja viatjaren l'any passat es trobaren ahir amb poques places

La venda de viatges per a la tercera edat del programa subvencionat per l'Institut de Migracions i Serveis Socials (Imserso) s'amplià ahir als jubilats que ja se'n beneficiaren l'any passat, encara que la disponibilitat de places vacants era molt escassa, segons informaren les agències de viatges.

L'empresa que gestiona el programa, Mundosocial, no aportà ahir dades concretes dels viatges reservats des que dilluns es posà en marxa la primera fase de venda per als jubilats residents a zones rurals i dijous per a tots aquells que l'any passat no hi participaren, però els responsables de les agències asseguraren que ahir era molt complicat poder absorvir la demanda.

Per exemple, una agència que tenia peticions de 100 viatges en va poder reservar 10, mentre que els 90 restants quedaren en llista d'espera. Així mateix, també destacà l'absència de conglomeracions, ja que la majoria dels clients presenten amb antelació la seva petició perquè l'agència la introdueixi en el sistema a l'hora de l'inici de la venda.

Precisament, el sistema informàtic ha estat fortament criticat al llarg de tota la setmana, i ahir no fou una excepció, per la seva manca de capacitat. A les deu del dematí es col·lapsà i al llarg del dia es registraren diverses interrupcions.

Aquest fet no només ha afectat les reserves del programa de la tercera edat, sinó totes les altres que també es tramiten mitjançant el sistema Savia Amadeus. La patronal Aviba es queixà formalment per aquesta circumstància que es repeteix de forma cíclica. També s'ha criticat la manca d'informació.

Sigui com sigui, de nou la tercera edat ha donat una gran acollida a l'oferta dels 390.000 viatges, 135.000 amb destinació a les Illes i 6.000 per als jubilats que resideixen a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.