algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Troben grafits del segle XVII a l'ermita

Els dibuixos aparegueren en unes parets de l'hostatgeria, que està en obres

L'aparició d'uns grafits, suposadament del segle XVII a les parets de l'antiga hostatgeria de La Victòria, a Alcúdia, ha fet que la comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca hagi decidit ajornar l'aprovació de la llicència per a la reforma de l'edifici.

Els dibuixos i les inscripcions foren descoberts pels picapedrers que havien començat a picar les parets de l'interior de l'hostatgeria per tal de llevar les capes de calç superficials, la qual cosa fou comunicada a l'Ajuntant i a Patrimoni.

El grafit més gros sembla que vol ser una representació de l'ermita i dels seus voltants, una verge o una reina i una cre. El dibuix sembla que pugui haver estat obra d'una persona menor o molt poc experta. A altres parets hi ha altres dibuixos més petits, però que no representen cap figura concreta, sinó línies. També s'hi pot veure una firma que suposadament és del segle XVIII.

L'hostatgeria està situada sobre l'oratori. Fa uns 10 anys i a causa del seu mal estat, tancà les seves portes al públic, ja que el cost de la reforma era inassolible. La solució ha vingut després de la creació de l'Obreria del puig de la Victòria que ja compte amb uns 400 afiliats. La junta de l'Obreria està integrada per 15 membres, cada un d'ells amb una responsabilitat concreta, per tal de recaptar fons i poder emprendre la reforma.

A causa de l'amenaça d'esbucament de la teulada, perquè les bigues estan podrides, ja s'han començat les obres de reparació, les quals tenen un pressupost inicial de 12 milions de pessetes, però que ha quedat desfasat, perquè a mesura que avancen els treballs s'hi van trobant més problemes, la qual cosa fa que augmenti el pressupost «que ja està a uns 16 milions de pessetes, i poden arribar a 20», segons Antoni Bennassar, membre de la junta de l'Obreria.

El projecte de reforma preveu la redistribució de les cel·les, per la qual cosa, de les quinze que hi ha ara, només en quedaran dotze, vuit d'aquestes dobles i quatre d'individuals, totes amb una petita cambra amb dutxa i vàter.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.