algo de nubes
  • Màx: 16.94°
  • Mín: 7.61°
16°

El fiscal anticorrupció demana que s'arxivi el cas de les tarifes aèries

El fiscal anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional l'arxiu de la investigació judicial sobre l'apujada de les tarifes de les companyies Ibèria, Air Europa i Spanair. El fiscal ha informat a favor de la conclusió del cas perquè no ha trobat «indicis de la comissió de fet delictiu» en aquest assumpte, que instruïa el magistrat de l'Audiència Nacional Javier Gómez de Liaño, suspès cautelarment després de ser processat per prevaricació.

La denúncia contra les companyies va ser presentada el mes de desembre passat per un particular, que considerava que l'increment simultani de preus es devia a «una conspiració per delinquir entre empreses».

Segons la querella, l'acord va afectar devers onze milions d'usuaris dels serveis de les companyies i va elevar els preus «entre un 21'8% per a Ibèria, un 25% per a Air Europa i un 34'6% per a Spanair».

El mes de maig el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, va encarregar la investigació del cas a la fiscalia anticorrupció davant una possible maquinació per alterar el preu que hauria de resultar de la lliure competència de serveis.

Escrit del fiscal

En el seu escrit d'arxiu, el fiscal anticorrupció relata que les tres companyies varen subscriure un acord «interlínia», que entrà en vigor el 25 de gener del 1997, per intercanviar els bitllets de classe preferent d'Spanair i Air Europa, i els de classe flexible d'Ibèria. Fou precisament en aquesta mateixa data quan entrà en vigor la pujada, que afectà tant els bitllets intercanviables com els altres.

A judici del fiscal, els preus fixats per les empreses aèries «no varen ser fruit d'acord per difondre notícies falses o enganyoses», com denunciava el querellant.

«Si es va acabar la guerra de tarifes entre les companyies "afegeix el fiscal en el seu escrit", el cessament no va ser per maniobres prohibides pel Codi penal, sinó per altres causes, la valoració de les quals, un cop afirmada la seva no punibilitat, surt de la competència de la instrucció penal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.