algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Govern fa obres al col·legi públic de Cas Concos sense llicència municipal

Educació afirma que són «millores urgents» i el batle parla d'«actuació incorrecta»

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esports del Govern balear du a terme obres de millora del col·legi públic Migjorn de Cas Concos (Felanitx) sense autorització. El batle Miquel Riera (PSOE) va reconèixer a Diari de Balears que «nosaltres sempre estam disposats a donar totes les facilitats possibles però amb aquestes obres s'ha realitzat una actuació incorrecta perquè no han demanat llicència municipal ni s'ha presentat projecte. Nosaltres haurem d'assumir la responsabilitat d'unes obres que són d'un altre organisme».

Les millores que s'han duit a terme han consistit a engrandir la sala de professors, uns serveis nous, enrajolar dues aules, tapament de cruis, reforma del cel ras i pintar tot el centre tant l'interior com l'exterior. Des de la Conselleria de Cultura explicaren que les obres eren d'urgència i ja estaven quasi acabades. També explicaren que es tracta d'obra menor i no necessita la presentació de cap tipus de projecte a l'Ajuntament. El que no confirmaren és si sol·licitaren llicència municipal. «Aquestes millores s'han hagut de fer de pressa perquè així ho demanaren els mestres i els mateixos pares, però ara ja estan quasi enllestides i no hi ha cap tipus de perill per als alumnes», comentà un portaveu d'Educació.

El batle Riera explicà que estudiaran si obren un expedient d'infracció urbanística a la Conselleria de Cultura, malgrat que ells estiguin a favor del diàleg. «Ho haurem d'estudiar, això d'obrir expedient, perquè si no nosaltres en serem els responsables. Aquí a l'Ajuntament sí que va entrar un document anunciat que tenien intenció de fer les obres, però no la sol·licitud de llicència municipal», comentà el batle.

Queixes dels pares  

Els pares dels alumnes del col·legi Migjorn de la localitat de Cas Concos, en el terme municipal de Felanitx, també han manifestat la seva indignació i preocupació per la manera en què s'han desenvolupat les esmentades obres, perquè han coincidit amb l'inici del curs escolar. Els pares culpen la Conselleria de «manca de planificació a l'hora de començar les obres. Els obrers varen començar fa un mes i aquestes dues setmanes de classes han estat un desgavell perquè els alumnes es mesclaven entre les restes d'escombraries i eines dels picapedrers i fins i tot un nin es va fer mal a una cama per aquest motiu», varen apuntar un grup de pares.

Tant el delegat del batle a Cas Concos, Joan Caldentey, com els mateixos pares varen explicar també que «s'ha de reconèixer que les obres que es duen a terme són molt necessàries i importants per al centre, però s'han fet sense cap tipus de planificació pel que fa al temps. Els nins, durant uns quants dies, només anaven a escola durant un parell d'hores a causa d'aquestes obres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.