algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Ja hi ha dia per inaugurar el museu

«Can Planas. Espai d'Art i Cultura» s'obrirà dia 21 de novembre

Ja hi ha data oficial per a la inauguració del museu d'art contemporani i de juguetes de sa Pobla, que rebrà el nom de Can Planas. Espai d'Art i Cultura.

L'Ajuntament i els tècnics han decidit que l'obertura oficial d'aquest centre es farà dia 21 de novembre, una setmana abans de la Fira de Tardor.

Actualment s'estan fent les obres per acabar les sales destinades a les exposicions, altres departament interiors i també l'enjardinament de l'exterior.

Un portaveu municipal va dir ahir a DdB que havien decidit posar una data oficial, per evitar l'excessiu perllongament de les feines de detall, especialment a les zones destinades al museu d'art i també a les de les juguetes, i no tant a les destinades a les activitats didàctiques.

El dia de la inauguració serà exposat tot el fons pictòric del museu, unes 100 obres, que mai no havia estat mostrat junt, a més d'alguns quadres que pertanyen al Govern balear.

En el museu destinat a les juguetes es mostrarà el 80 per cent del material de la col·lecció, de més de 4.000 peces disponibles.
En el museu d'art, periòdicament s'aniran fent exposicions de caràcter itinerant, i també de diversos artistes, pintors, escultors, fotògrafs, sempre tenint en compte uns criteris concrets, que seran els que fixaran la direcció del centre cultural i l'Ajuntament de sa Pobla.

El nom oficial de Can Planas és deu al nom de la darrera família popietària de la finca. Com a logotip del museu s'utilitzarà el mateix que fou dissenyat fa més de deu anys pel pintor local Tano Fuster.

Diverses entitat bancàries s'han compromès a cooperar perquè el centre cultural pugui complir la seva funció. La Caixa Rural farà una aportació anual de 1'5 milions de pessetes durant un termini de 13 anys. Per la seva part, Sa Nostra ha firmat un conveni de col·laboració per favorir el desenvolupament del museu i la seva promoció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.