cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

Batuda contra motos i ciclomotors a Palma

La Policia Local inspecciona 130 vehicles en un dia en el camí de Can Pastilla

La Policia Local de Palma va efectuar diumenge 130 controls de motos i ciclomotors, en el camí de Can Pastilla i el Coll d'en Rabassa.
Com a resultat de les intervencions policíaques es varen interposar un total de vuitanta denúncies als conductors i es varen retirar un total de 21 vehicles. Fruit de les diligències dels agents es va aconseguir recuperar una moto que havia estat robada.

Pel que fa a les causes principals de les denúncies realitzades s'ha de destacar que en 22 ocasions s'ha actuat perquè els conductors d'aquestes motos i ciclomotors no duien el casc posat.

Els tràmits burocràtics també han centrat bona part de les denúncies que s'han realitzat. Cinc persones varen ser multades pels policies municipals per no tenir llicència o permís de conduir; quatre perquè no duien el certificat o permís de circulació i vuit perquè no havien posat en ordre les qüestions relacionades amb les assegurances del vehicle sense les quals és prohibit circular.

Renous  

Les actes per contaminació acústica varen ser el segon motiu principal de denúncia, ja que deu conductors varen ser multats perquè les seves motos sobrepassaven el número de decibels permès per la llei.

Quatre persones han estat sancionades perquè n'anaven dues en ciclomotors no homologats o perquè els conductors no tenien l'edat legal permesa per fer-ho. La legalització d'aquest fet per a motos homologades i conductors majors de setze anys ha aconseguit que el nombre de multes per aquest fet disminueixi de forma considerable.

Dos conductors varen ser multats perquè les motos no tenien en correcte estat el sistema d'il·luminació i 25 persones foren multades per altres motius.

El nombre d'infraccions demostra que més d'un seixanta (61'5, concretament) per cent de les motos i ciclomotors interceptats presenta algun aspecte pel qual ha hagut de ser multat.

Torna a ser preocupant l'índex de multes per aspectes relacionats amb el casc. Gairebé un 17% dels conductors que han hagut de passar un control no l'empra.

D'altra banda, ahir també es varen facilitar les dades dels controls d'etilometria que ha efectuat la Policia Local de Palma en els darrers dies.

La nit de divendres a dissabte es varen demandar un total de 15 conductors, dels quals un va donar positiu.
El vespre del dissabte dia 19 els controls donaren el màxim de resultats positius del cap de setmana. Un total de nou conductors varen ser requerits pels agents, dels quals quatre d'ells donaren positiu.

La nit del diumenge va transcórrer sense gaires entrebancs. Els agents uniformats varen aturar vuit vehicles, però cap dels seus conductors no va donar positiu.

El balanç del cap de setmana és de 32 cotxes interceptats, dels quals donaren positiu 5 conductors, la qual cosa significa una mica més del quinze per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.