algo de nubes
  • Màx: 15.65°
  • Mín: 7.61°
15°

El batle destituirà els regidors del PP i quedarà romput el pacte de govern

El grup municipal UIM-UM, amb quatre regidors, haurà de governar en minoria

El pacte de govern municipal PP i UIM-UM a l'Ajuntament de Muro es pot donar per romput i a partir d'ara Jaume Perelló governarà en minoria fins a les pròximes eleccions del juny de l'any que ve. Segons tots els indicis, Perelló ha decidit destituir els regidors del PP, després que aquests hagin renunciat a les seves àrees de gestió, però no a participar a la comissió de govern i a les informatives.

Si es confirma, com és segur que passarà avui mateix, el grup municipal, amb quatre regidors, haurà de governar en minoria, davant la Convergència Democràtica Murera, que amb cinc regidors és la llista més votada; el PP, amb tres regidors i el PSOE, que té un regidor. Això significa que a partir d'ara el batle s'haurà de plantejar una política de pactes concrets, ja que no es preveu que pugui arribar a cap acord de govern amb CDM i l'acord amb el PSOE tampoc no li seria suficient.

Si bé les relacions entre els grups PP i UIM-UM no han estat bones des que es va produir el relleu a la batlia pel juny del 97 i Onofre Plomer va cedir, com estava pactat, la batlia a Jaume Perelló, la passada setmana, com publicà divendres DdB, el grup municipal del Partit Popular va presentar un escrit oficial en el qual li anunciava la renuncia a la gestió municipal, al·legant una política obstaculitzadora per part del batle, que acusaven, entre altres coses de «personalista, individualista, de poc respecte a l'equip de govern, de falta de democràcia interna en la presa de decisions».

Jaume Perelló ha mantingut diverses reunions amb els regidors del seu grup municipal i altres membres del partit per tal d'estudiar el problema i les perspectives polítiques fins al final de la present legislatura.

Tots els indicis apunten que UIM-UM ha decidit la destitució dels regidors del PP, tot i que, segons diuen els primers, «no hi ha raons objectives per les quals el grup del PP hagi pogut prendre aquesta iniciativa de deixar la gestió, perquè quan tenien la batlia nosaltres els deixàvem fer, la qual cosa ara ells no volen que passi».

Ahir vespre encara continuaven les reunions internes en el si del grup municipal del batle, però sembla que anaven més encaminades a establir l'estratègia de futur que no a calibrar si s'ha de destituir els qui fins ara són els seus socis de govern a l'Ajuntament de Muro.

Jaume Perelló no volgué fer declaracions per confirmar o desmentir la notícia, però sembla que ho vol fer demà en presència de tots els mitjans de comunicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.