algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El CIM tem que el debat urbanístic acceleri les peticions de llicències

«Els ajuntaments han de col·laborar per evitar aquest 'boom'»

El Pacte de Progrés està preocupat. Les notícies que arriben al Consell Insular indiquen que en nombrosos punts de Mallorca s'està fent feina a corre-cuita per presentar plans parcials d'urbanització abans que es pugui arribar a un consens polític per suspendre cautelarment les llicències. El centreesquerre creu que la col·laboració dels ajuntaments és fonamental.

La frontera en què podria incidir la llei de moratòria és en els terrenys que no tenen pla parcial aprovat i els que sí els tenen. Quasi tots els urbanitzables sense pla seran probablement «condemnats» a la desclassificació quan acabi el debat. Per tant, d'allò que es tracta és de presentar el projecte d'ordenació parcial al respectiu Ajuntament. Així, quan s'arribi al pacte, alguns batles importants podrien imposar el seu criteri de manera que el promotor que hagi presentat el pla abans que s'aprovi la llei de lectura única en el Parlament, es veurà exclòs de la moratòria i, per tant, del futur expedient de desclassificació.

No obstant això, el CIM no té constància i sí només «indicis» d'aquesta febre per presentar papers als diferents ajuntaments. De fet, com a institució supramunicipal que és, el CIM ha d'esperar els tràmits pertinents abans de tenir la informació oficial.

S'ha de pensar, també, que els esdeveniments s'estan precipitant. El Govern ha demostrat reflexos i ha convocat tots els batles aquesta setmana. Per tant, resten molts pocs dies per intentar forçar un compromís.

Per al CIM, un altre problema és el de les parcel·lacions de les possessions per construir cases de camp. Oficialment, la institució insular no té competències sobre aquesta qüestió. Però alguns dels seus responsables neguen «el que diu el Govern, en el sentit que a les grans finques no passa res de res. Això no és cert. Hi ha molta hipocresia en aquest tema del sòl rústic», afirmà el president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Francesc Quetglas. En tot cas, la solució definitiva és qüestió de dies si el Govern i els ajuntaments, principalment els conservadors, col·laboren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.