algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els propietaris de Mondragó exigeixen ajudes al Govern per mantenir el parc

Sol·liciten la compra dels seus terrenys al preu proporcional al de l'any 1992

L'Associació de Propietaris del parc natural de Mondragó exigeix al Govern balear que estableixi una partida de compensacions per ajudar-los a mantenir les seves propietats a canvi de l'ús que en fa d'aquestes terres.

Com alternativa a la proposta, sol·liciten la compra dels seus terrenys al preu proporcional als que foren adquirits l'any 1992 a la constructora de capital alemany, Agroland SA, i no «al preu ridícul i discriminat que els varen oferir». Aquesta quantia puja a les 125 pessetes el metre quadrat.

L'Associació considera que «la imatge de Mondragó s'utilitza com un reclam turístic per a les zones costaneres de Santanyí, i el Govern fa ús del parc com si fos de la seva completa propietat i els amos, que tenim el 90 per cent dels terrenys, no obtenim res a canvi per mantenir les nostres finques i reparar-les de les destrosses que fan els visitants, ni tans sols per arreglar les parets esbucades».

El passat dia 24 de maig de l'any 1996 se sol·licità a la Junta Rectora del parc de Mondragó la posibilitat que s'ampliï la representació de l'esmentada associació fins a tres representants.

Actualment, només en té un i aquest dimití el passat mes de juny. La proposta fins ara no ha estat contestada.
Davant la seva poca representació, els propietaris afirmen sentir-se «en un estat d'indefensió front el Govern, que fa i desfà, segons li va bé sense consultar-nos».

«Mai no ha discutit cap tipus d'iniciativa amb nosaltres, ara està iniciant unes visites al parc per als estudiants, i ni tan sols ens diu res. Després, nosaltres ens trobam amb parets esbucades o que els visitants ens prenen els fruits i no podem fer res perquè no tenim cap dret», exposaren els propietaris.

Per contra, l'Associació diu que «el Govern té dret a obrir camins dins les nostres finques, com ocorregué el passat hivern, sense dir res. Dóna permís perquè es pugui fer foc per tal que els turistes puguin gaudir d'una paella ...».

Per part de la Conselleria de Medi Ambient es va informar a aquest diari que «el Govern cada any estableix una quantitat pel manteniment del parc i per fer-hi instal·lacions noves. El parc és de molt recent creació i necessita temps per establir-se de forma adient per als visitants». En canvi, els propietaris majoritaris del parc asseguraren que «els doblers que el Govern destina per al manteniment del parc, a nosaltres mai no ens ha arribat ni un duro, sigui per una cosa o per l'altra, sempre se'ls enduen a un atre lloc o no sabem que en fan».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.