algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

La recollida selectiva de paper i cartó s'ha duplicat en dos anys

La recollida selectiva augmenta cada any a Mallorca, la qual cosa és un símptoma inequívoc d'una major conscienciació social en aquest sentit. Fins i tot, les dades de la recollida de paper i cartó i vidre del mes d'agost d'enguany es poden considerar espectaculars, ja que les xifres informen que en dos anys la recollida gairebé s'ha duplicat.

Concretament, pel que fa el paper i el cartó, d'un any per l'altre l'increment ha estat del 49'52%, però és més del doble si es compara amb el mes d'agost de l'any 96. L'augment del vidre no ha estat tan gran. Només del 27'43% respecte de l'any 97. No obstant això, dels més de 379 quilograms recollits el mes d'agost del 96 s'ha passat a 573 quilograms d'enguany en el mateix mes.

Si la comparació es fa tenint en compte les xifres del període gener/juliol, es manté l'increment. Aquestes són les xifres comparades: paper i cartó un increment del 47'99% i el vidre ha estat d'un 29'10%.

Aquestes pujades han estat a causa, segons fonts del Consell Insular, de l'augment dels contenidors i de la col·laboració ciutadana, així com de la participació del sector turístic (hostaleria i restauració) mitjançant la recollida específica que es fa de paper i vidre en aquests establiments.

Per dur a terme aquesta recollida es varen instal·lar contenidors per a la recollida de vidre tipus iglú, adaptats a les peculiaritats de la generació de residus d'aquests grans productors. Aquesta adequació consistí a fer una porta en els contenidors que facilitàs la introducció del vidre a gran escala mitjançant poals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.