algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La Sala cerca zones d'aqüífers pel perill que s'assequin els pous

Anuncien que si a l'hivern no plou hi haurà problemes de subministrament d'aigua

L'Ajuntament d'Algaida està cercant noves zones d'aqüífers davant el perill que els pous se sequin. El batle, Jaume Jaume (PSOE) va explicar que «si l'hivern d'aquest proper any se presenta sec, el nostre municipi ho passarà malament quant al subministrament d'aigua».

Segons ha manifestat el batle Jaume, «necessitam fer pous per estar segurs de cara al futur i amb els enginyers anirem a cercar les zones on es pugui trobar aigua i durem a terme les perforacions necessàries».

El problema, segons Jaume, «no és només realitzar els forats, el més greu, és connectar i fer la conducció d'aigües per conduir l'aigua a la població, ja que aquesta actuació requereix una gran inversió econòmica».

Aquestes inversions no són a l'abast de municipis tan petits com Algaida ni com la resta dels pobles que conformen la Mancomunitat del Pla.
Per dur a terme aquestes obres, Jaume ha comentat que «és important que el Govern destini una partida per realitzar les conduccions d'aigua per poder subministrar-la a les localitats».

Segons el batle d'Algaida, «no és just que el Govern es gasti partides milionàries per proveir d'aigua potable a la zona costanera i que als pobles del Pla hi hagi problemes de subministrament».

Un altre problema que ha comentat Jaume és que «a Pina no tenen aigua potable i per això és necessari comprovar si a la nostra zona hi pot haver més pous i d'aquesta manera oferir aigua a tota la població».

Ara, si es troba qualque pou a Algaida, aquest pertanyarà a aquest nucli i si el pou es troba a Pina, l'aigua serà per aquesta zona, però també s'ha pensat en la possibilitat que el pou que es trobi serveixi per als dos nuclis.

El batle Jaume ha expressat la seva preocupació davant la problemàtica de l'aigua arran dels set dies del passat mes d'agost en què Algaida es va trobar sense aigua a causa d'una desconnexió que va fer Gesa i que l'empresa concessionària de l'aigua de la Mancomunitat del Pla, Cadagua, no va solucionar al seu moment.

Jaume també ha explicat que «la zona del Pla està patint darrerament bastants de problemes d'aigua i aquesta és una de les necessitats més bàsiques per poder tenir una vida digna».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.