cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

L'Ajuntament té a punt les bases de la privatització del servei de l'aigua

L'adjudicatària pagarà 333 milions i haurà d'invertir 250 milions més a la xarxa

L'Ajuntament de Pollença ja té a punt el plec de condicions per donar el servei del subministrament d'aigua potable del municipi a una empresa privada, la qual cosa ja ha provocat el rebuig dels treballadors municipals.

Segons les bases per al concurs o subhasta de la concessió del servei, l'empresa que vulgui realitzar-lo haurà d'acceptar pagar un cànon inicial de 333 milions de pessetes. A més, s'haurà d'encarregar de fer millores a la xarxa de distribució de l'aigua amb un pressupost mínim de 250 milions de pessetes. L'Ajuntament donarà la concessió per un termini de 25 anys. Durant aquest període, cada any l'empresa haurà de pagar 10 pessetes per metre cúbic facturat.

L'equip de Govern municipal ha decidit privatitzar el servei, considerant que hauria d'estar gestionat per una empresa especialitzada, tenint en compte els problemes de la diversitat de nuclis urbans, com és el cas de Formentor, Cala Sant Vicenç, Llenaire, el Vilà, sa Font, i la meitat del nucli urbà del Port de Pollença, per als quals hi ha un concessionari diferent.

El que es pretén, segons l'equip de Govern, és unificar criteris i que tota la gent del municipi pugui gaudir de la mateixa qualitat del servei de l'aigua
Els treballadors municipals diuen que pel servei de l'aigua l'Ajuntament ha aconseguit superàvits de 27 i 59'5 milions de pessetes els dos darrers anys. En aquest sentit, el Grup Municipal Socialista explica que els treballadors no han tingut en compte els 26'5 milions d'amortitzacions, 14'9 milions de despeses financeres, 50 per cent de l'import de lloguers, material d'oficina, telèfon, furgonetes i altres despeses de gestió, la qual cosa suposa que el benefici del servei és igual a zero. «si no fos així, la junta de Preus de la CAIB, revisant l'estudi de tarifes, hauria obligat l'Ajuntament a baixar el preu de l'aigua.

Per altra banda diuen que els drets dels treballadors es respecten totalment, ja que el plec de condicions garanteix el mateix sou, el mateix conveni, el mateix horari, i quan el concessionari retorni la gestió del servei a l'Ajuntament, els treballadors reingressaran a la plantilla amb tots els drets que tenguin els altres. En resposta als regidors del PP, recorden que quan Gabriel Cañellas presidia el Govern balear, tres mesos abans de les eleccions, la gestió de la depuradora fou privatitzada i es va adjudicar a una empresa que no va presentar la millor oferta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.