algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

S'inicia la prospecció per fer els aparcaments de Jordi Caldentey

Els grups de l'oposició critiquen que encara no han vist el projecte

Ahir s'iniciaren les obres de prospecció per dur a terme els aparcaments subterranis de la plaça Jordi Caldentey de Manacor. Aquest és el pas previ per poder realitzar el projecte, que consisteix a construir 148 aparcaments amb la subvenció del Govern balear amb una partida pressupostària de 170 milions de pessetes.

Segons ha explicat el delegat d'Urbanisme, Bartomeu Blanquer (PP), «es tracta d'un preestudi per saber l'estat en què es troba el subsòl. El projecte és pràcticament conclòs».

El projecte té com a base el que es va fer en temps del batle, Gabriel Homar, redactat per l'arquitecte Joan Oliver. Curiosament, aquest projecte va obtenir el rebuig per part dels veïns de la zona, que presentaren més d'un miler de firmes en contra.

D'altra banda, els grups de l'oposició, PSM, PSOE, AIPC i CM, coincideixen en el fet que no poden donar la seva conformitat a un projecte que no han vist.

La portaveu, Maria Antònia Vadell (PSM), ha explicat que «no és lògic fer ara la prospecció sense abans haver conclòs el projecte, ja que si després es comprova que els terrenys no són els més adients què es farà amb el projecte i la subvenció que ha aportat el Govern».

Antoni Sansó, del PSM, ha manifestat que ell sí que ha vist un estudi bàsic del projecte i que a primera vista «causa un greu impacte visual, ja que surten pel damunt del carrer les xemeneies perquè l'espai subterrani pugui tenir un lloc per respirar i això no ens pareix normal».

Un dels problemes que es planteja és que si es comencen prest les obres i no s'aturen les que es fan al centre de Manacor s'haurà de fer una reforma circulatòria perquè els cotxes no tindran per on passar.

Bartomeu Blanquer ha explicat que el proper dijous se celebrarà una reunió del consorci pla Mirall per tal d'estudiar el projecte i dur-lo a aprovació. Així mateix, els grups de l'oposició consideren que la batlessa hauria de reunir la junta de portaveus per parlar també del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.