cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Un cambrer mata per gelosia un company de feina a Peguera

Joaquín Lobató Montaño, de 28 anys, va ser detingut hores després de tocar de mort Emilio Cañadas, de 24

Una sola ganivetada directa al cor va posar fi a la vida d'Emilio Cañada Simón, de 24 anys, quan passava un quart de la mitjanit d'ahir.

L'autor de l'acte criminal, segons ell mateix ha confessat, va ser Joaquín Lobató Montaño, de 28. L'escenari triat per al tràgic succés era la platja de Tora de Peguera i el mòbil, segons sembla, gelosies laborals que havien nascut perquè tots dos homes feien feina en el mateix local, el bar Frankfurt, a prop del lloc on es produí la mort violenta.

Aquestes conclusions s'extreuen de les diligències que ha efectuat la Guàrdia Civil, que en faltar vint minuts per les set del matí d'ahir ja havia detingut el presumpte homicida.

Caràcter violent

Lobató, han explicat persones pròximes al cas, té antecedents per robatoris amb violència, és de caràcter irascible i ha protagonitzat diversos episodis d'agressió a la seva companya sentimental.

Emilio era un al·lot reservat i, afirmen, solitari. Tenia tres germans i, malgrat que eren procedents de Palma, s'havien establert a Peguera on els pares regentaven el restaurant Cupidor. La víctima havia estat fent feina en el negoci familiar fins que, només quatre dies abans de la seva mort, va entrar a formar part de la plantilla del Frankfurt, on va conèixer de prop aquell qui, presumptament, hauria d'acabar amb la seva vida.

Persones vinculades amb la investigació han explicat que Joaquín no havia vist amb bons ulls que Emilio s'afegís als treballadors del Frankfurt. Ell havia vingut des d'un poble de la Península a Mallorca a fer la temporada alta, i ara que s'acostaven els mesos fluixos veia en el més jove una amenaça per a la seva plaça.

Joaquín, consideren les fonts, temia que el fet de ser d'ètnia gitana el posàs en situació desfavorable davant els ulls del cap del negoci, que podia decantar-se per un nou vingut d'ascendència local i, a més, fill d'uns col·legues del ram.

Les paraules agres entre els dos s'havien anat succeint en els darrers dies, fins que després d'acabar la jornada laboral de dilluns, tots dos homes quedaren per resoldre amb les mans els enfrontaments laborals en una esplanada enrajolada que fa frontera amb l'arena de la platja de Tora.

Joaquín, però, anava armat. Entre la roba duia amagat un ganivet, pel que ha sabut aquest diari, sostret del mateix bar Frankfurt.

Del que va passar llavors, s'han lligat caps a través de les declaracions d'un testimoni ocular, un jove natural de Vitòria. Aquesta persona, que coneixia els dos contrincants, primer va veure sortir corrent l'ara detingut i després localitzà el cos d'Emilio. Tot d'una avisà la Guàrdia Civil de Palmanova i les ambulàncies del 061.

El metge d'urgències no va poder fer res per Emilio. La mort havia estat fulminant.

Camisa plena de sang

Joaquín havia escapat amb la camisa tacada de sang i amb l'arma homicida a les mans. Se'n va desfer llançant-la dins un contenidor i es va treure la peça de roba per dipositar-la en un poal de fems.

El sospitós va pujar en un cotxe del model Renault 11, encara a nom del seu venedor, un resident en el poblat de Son Banya. Va conduir directament cap a l'edifici on residia amb la seva companya, en els apartaments Paraíso, a la mateixa urbanització de Peguera. Per raons poc clares, encara que no es descarta que fos per crear-se una coartada, va recollir la seva parella i escapà cap a Magaluf.

La Guàrdia Civil ja havia establert els controls de seguretat pertinents, tenia agents destacats en el port i a l'aeroport i gràcies a la informació oferida pel testimoni presencial sabia perfectament a qui anava al darrera.

Quan faltaven vint minuts per les set del matí, Joaquín i la seva companya varen tornar al seu apartament amb intencions tampoc gaire definides. Els membres de l'Institut Armat que hi romanien destacats els varen retenir sense cap mena de dilació.

Els agents varen desplaçar la parella al quarter de Palmanova i després a la Comandància de Palma. La dona no està detinguda, però sí citada per declarar. L'home va confessar l'autoria dels fets i els va justificar amb els conflictes laborals. Avui dematí ha de declarar en els jutjats de via Alemanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.