algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Govern inspecciona vuit escoles sospitoses de vulnerar la normativa

Si es demostrava que han començat les classes de Secundària serien expedientades

El començament del curs escolar 98/99, pel que fa els nivells d'Infantil i Primària, va transcórrer amb absoluta normalitat i sense incidents destacables, a part d'un parell de situacions anòmales de fàcil solució. No obstant això, la Conselleria d'Educació està inspeccionant vuit centres privats concertats sospitosos d'haver començat l'activitat docent de Secundària, la qual cosa suposaria infringir la normativa, ja que el calendari escolar és d'obligat compliment per a tots els centres de la Comunitat Autònoma, i aquest estableix que les classes de Secundària no poden començar fins dia 21 de setembre.
Ara, el Govern balear, segons va informar ahir el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, està pendent dels informes de la inspecció de la Conselleria, que podrien derivar en expedients sancionadors de diferent importància en funció de les irregularitats comeses.
Tot i això, les mesures per castigar les irregularitats no varen voler ser avançades pel conseller, que assenyalà que preferia no prejutjar fins que es demostri que s'ha actuat de manera incorrecta. En qualsevol cas, les mesures serien importants si es demostrava.
Ferrer va explicar que és necessari intervenir amb prudència, ja que es poden donar dues situacions diferents. Alguns centres poden haver obert les portes per fer pràctiques esportives, per exemple, la qual cosa no és sancionable tot i que sigui gent de Secundària. L'altra possibilitat és que s'hagin començat les activitats lectives, cosa que sí que suposaria una vulneració de la normativa i exigiria una actuació per part de la Conselleria. El sindicat STEI va denunciar, ahir mateix, que eren gairebé una dotzena els centres que havien engegat les activitats lectives. Al respecte, Ferrer va considerar que «els centres internacionals no es regeixen pel calendari de les Illes, per la qual cosa no es poden incloure entre els presumptes autors d'irregularitats en aquest sentit». Però, en qualsevol cas, i tot i aquestes inspeccions, la valoració del principi de curs feta pels responsables de l'Educació balear va ser més que positiva, ja que no es registraren incidents importants.
Des de primera hora del matí, des d'un dispositiu de control telefònic instal·lat a la Conselleria, es mantingué el contacte amb tots els centres de les Balears. En tota la jornada, només es registraren quatre situacions irregulars. Dues fan referència al professorat, ja que al C.P Felip Bauçà i al CP Vinyet (Andratx) es donaren de baixa una sèrie de docents, que hauran de ser substituïts. En el col·legi d'Andratx la causa fou deguda a una intoxicació de gairebé el 50% del professorat. Els dos altres problemes són provocats per les obres. El CP Badies de Llucmajor encara no té enllestit el pati, però les classes han començat sense problemes. A Cas Concos algunes aules estaven buides i els pupitres s'havien de traslladar, perquè les obres acabaren dissabte.
A Eivissa i Menorca no hi va haver problemes d'importància.

Infantil ha de ser gratuïta

Una de les queixes que sembla haver arribat als sindicats és que alguns centres concertats encara cobren una quota per impartir Educació infantil. Manuel Ferrer va assegurar que això no es pot fer i va animar els pares a denunciar-ho. El que passa, va advertir, és que el Govern concerta l'educació, i els centres poden cobrar per serveis complementaris (menjadors, transport, excursions). Per això, el conseller demana prudència en les denúncies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.