cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Avui comença el primer curs escolar gestionat íntegrament pel Govern

Uns 80.000 nins de les Illes comencen les classes en els nivells d'Infantil i de Primària

El Govern va rebre les competències educatives el mes de gener passat, però amb el curs a mitges no va poder gestionar-lo com cal, sinó que va començar a preparar el terreny per afrontar un control absolut en el proper. I el pròxim curs arriba avui. Uns 80.000 nins de les Illes comencen avui les classes en els nivells d'Infantil i de Primària, i afronten nou mesos d'un ensenyament íntegrament planificat i gestionat pel Govern balear.
Enguany, una vegada hagin començat tots els nivells, cosa que esdevindrà dia 21 de setembre, el nombre d'alumnes escolaritzars serà lleugerament superior al de l'any passat. En total, l'alumnat de les Illes sumarà 139.668 estudiants, mentre que en el curs 97-98 eren 139.051.
Això s'ha d'atribuir, segons va explicar el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, al creixemnt de l'escolarització en l'Educació infantil, que enguany s'ha convertit en gratuïta, i a la implantació de la LOGSE, ja que els alumnes de BUP, COU i Formació Professional han disminuït en nombre, però han augmentat els d'ESO, Batxillerat i els mòduls professionals.
Pel que fa als alumnes que avui comencen el curs, i que s'acomiaden així de les llargues vacances d'estiu, un total de 23.085 nins cursaran Educació Infantil, que abasta fins als sis anys, mentre que 56.246 faran Primària. Dels primers, gairebé catorze mil nins estudiaran en centres públics, mentre que els poc més de nou mil ho faran en els concertats. Els alumnes de Primària es reparteixen de la següent manera: 32.454 s'han matriculat en centres públics i 23.792 estudiants més en els centres concertats.

Matriculació universitària

També comença avui la matriculació de la UIB, que enguany ofereix la possibilitat de l'automatriculació per ordinador. Concretament, uns onze mil estudiants podran fer servir aquest innovador sistema, que permetrà estalviar-se coes i tràmits burocràtics i, fins i tot, gestions bancàries, ja que cadascú podrà domiciliar el pagament de la matrícula per ordinador. Aquest sistema el poden utilitzar només els estudiants que no es matriculen per primera vegada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.