algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

L'Ajuntament implantarà l'ORA abans que comenci el pròxim estiu

L'ordenança afectarà les primeres línies dels nuclis turístics

L'Ajuntament implantarà l'ORA en els indrets costaners més concorreguts. Així ho ha decidit la comissió de govern que presideix la batlessa Margarita Nájera.

De fet, emperò, l'ordenança municipal d'«estacionament de vehicles en la via pública en determinades zones del terme municipal, subjectes a control horari» va ser aprovada l'any 1989. L'experiència d'implantar l'ORA l'estiu d'aquell any es va fer amb l'empresa Dornier, S.A. (concessionària, també, del servei de Palma). Però aquella experiència resultà un fracàs econòmic de primer ordre, i els responsables municipals retiraren la iniciativa. Tot i així, l'ordenança continuà en vigor perquè no va ser derogada. La batlessa ha confirmat a Diari de Balears la intenció de reimplantar l'ORA abans que comenci el pròxim estiu perquè el parc automobilístic de Calvià ha crescut molt i no hi ha prou aparcaments, especialment pel que fa a les primeres línies dels nuclis turístics.

Vies afectades  

Les principals vies que es veuran afectades per l'ORA seran l'avinguda de la platja, passeig del Mar, Duc d'Estemera, Pinada, Son Matias, Terranova i Martí Ros Garcia, a Palmanova i Magaluf. A Santa Ponça es veurà afectat el carrer Ramon de Moncada i a Peguera, alguns trams de les vies Malgrat, Palmira, Pins, Tarongers, Joan XXIII, Gavines, Plaja i plaça de l'escola, així com part de l'avinguda Illetes. Aquesta relació només es pot considerar com anunciativa», perquè l'equip de govern té en fase d'estudi els enclavaments exactes on serà necessari pagar en determintas horaris, especialment els dies laborables des de les 9 a les 14 i de les 16 a les 21 hores. El preu mínim s'establirà en 30 pessetes per a 30 minuts, fins un màxim 300 pessetes per a tres hores. L'anul·lació d'una sanció costarà 500 pessetes, i la tarifa per lliurar-se d'un cep, 1.000.

El PP de Calvià, per la seva banda, ha criticat la inicaitiva del govern socialista. «Exigirem un pla d'estacionaments públics, perquè Nájera suprimeix els aparcaments en les primeres files amb la intenció de poder cobrar per estacionar. Certament la voracitat recaptadora de la batlessa no té límits», explicà el regidor popular Manuel Fernández Cañaveral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.