nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El pla Urban destina 258 milions a la formació dels més pobres del barri antic

Els beneficiaris aprendran des d'un ofici a muntar la seva empresa o cooperativa

El pla Urban de l'Ajuntament de Palma, que es beneficia de fons europeus, destinarà 258 milions de pessetes en tres anys a programes de formació, inserció i ocupació per a les persones en situació precària residents en els barris de sa Gerreria, El Temple i La Calatrava, informà ahir el gerent del Consorci Mirall Palma Centre, Jeroni Sàiz.
En aquest moment hi ha uns 3.000 habitants només en la zona del Temple i, d'acord amb les previsions de l'informant, entorn 700 es beneficiaran de les iniciatives.
L'anunci transcendí en una roda de premsa en la qual també eren presents el batle de Palma, Joan Fageda; el regidor d'Urbanisme, Carles Ripoll, i els responsables dels plans de formació, Jaume Payeras.
L'Urban és un projecte de regeneració urbanística i social de barriades degradades de Palma i compta amb un pressupost total de 2.500 milions, un 10 per cent dels quals es destinen als plans d'ocupació.
Ripoll agumentà que la iniciativa de rehabilitar el barri antic «no només suposa la part de construcció, sinó donar a les persones que hi viuen les mateixes opcions que a la resta de ciutadania». Per aquesta raó, les actuacions apunten a «desenvolupar el teixit econòmic i de crear possibilitats perquè la gent s'introdueixi en el món del negoci i de l'ocupació».
Jaume Payeras afegí que els diferents programes «garantiran la incorporació dels beneficiaris en llocs de feina reals», per la qual cosa a més de donar-los formació laboral se'ls detallaran les claus per fundar cooperatives, empreses privades i similars.
Els cursos en un futur s'impartiran en el centre de Sa Gerreria, que en aquest moment no estan encara habilitats en trobar-se en la segona fase d'execució de les obres de recuperació. Així, s'impartiran de forma provisional en l'oficina del pla Mirall de la plaça Llorenç Bisbal. Els participants podran participar en cicles didàctics sobre neteja, reparació de bicicletes, rehabilitació de façanes, entre altres.
L'Urban contempla set fases a materialitzar en aquests tres anys, que van des de la creació d'un centre d'iniciatives formatives i d'ocupacions, i una altra d'ajut a l'ocupació. Així mateix, s'inclou el desenvolupament de l'escola de formació d'oficis artesanals, creació d'un viver d'empreses, mantenir la formació permanent, l'educació d'adults i les oficines d'informació i d'orientació laboral.

Obres  

Ningú no oblida que, a més dels programes laborals, els urbanístics afecten el barri antic. En aquest sentit, s'invertiran 10.000 milions de pessetes en la recuperació del barri del Temple, que es financen amb els fons de l'Urban, el Pla mirall i altres vies d'ajut. La població de la zona és de 3.000 persones i després de reformada es calcula que tindrà capacitat per a 12.000. En els darrers mesos, 240 persones han abandonat el barri i 180 s'hi han instal·lat. Hem de tenir en compte la sospita que els clans de traficants s'estan traslladant a altres bandes en no interessar-los actuar en el barri rehabilitat. En tant a les expropiacions derivades de les obres de reforma, per ara se n'han duit a terme 90, i 30 de les famíles afectades han decidit acollir-se a les contrapartides de Cort que els permet abandonar la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.