nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Devers 2.000 persones participaran a la marxa pel tren del Llevant

El Govern balear ha comunicat que és el primer interessat a promoure el ferrocarril

Avui se celebra, des de les vuit i mitja del dematí, la marxa pel tren del Llevant, a la qual s'espera que participi un nombre important de persones.

Les previsions sobre la quantitat de gent que assistirà a la diada segons Miquel Piris, un dels promotors de l'acte reivindicatiu, «són molt difícils de fer, però estimam que més de 500 persones hi assistiran, durant tot el recorregut per les vies, i a Manacor ens en reunirem unes 2.000».

Piris, emperò, creu que aquesta xifra «se superarà perquè ens arriben contínues mostres de suport de molta de gent i col·lectius. Crec que seria més fàcil fer una llista de qui no s'ha adherit a la marxa que de qui sí ho ha fet».

Així mateix, Piris, que és periodista de TV3, comenta alguns problemes que ha tingut, ja que «els qui organitzàvem els actes érem molt poquets, i no ens ha estat possible contactar amb gaires grups per demanar-los el seu suport. Però s'ha de dir que n'hi ha bastants que han contactat amb nosaltres, fet que demostra que qui ha volgut adherir-se a la marxa ho ha pogut fer sense problemes, per telèfon, per fax o amb e-mail».

En aquest sentit, Miquel Piris comenta que el Govern balear «ha afirmat que ells estan a favor de tornar a obrir el tren del Llevant, però el que nosaltres volem és que facin el mateix que feren amb la línia de sa Pobla, és a dir, que les paraules que es vol tornar a posar en marxa el tren es transformin en un document escrit, amb les dates en les quals es començarà a fer la rehabilitació i quan, per fi, tornarà a circular el tren».

Mostres de suport

Mentre Piris i la resta dels organitzadors s'ocupaven dels darrers detalls sobre la marxa d'avui, nombrosos col·lectius s'han adherit a aquesta campanya. Així, Esquerra Unida de Mallorca va remetre ahir un comunicat en el qual afirmava la seva solidaritat amb la campanya a favor del tren de Llevant i deia que «millorar el dèficit en transport col·lectiu a la comarca és un deute històric al qual el Govern balear no pot ser aliè».

Altres mostres de suport a aquesta diada reivindicativa han estat diverses associacions de la 3a edat (com la de Son Servera, per exemple), l'Associació Hotelera de Capdepera i, fins i tot, un grup de joves d'Inca que vindran a realitzar la marxa des d'Artà.

Així mateix, el PSM de Petra ha convocat una marxa a peu per la via del tren cap a Manacor. Partiran a les quatre de l'horabaixa i tenen previst arribar a la capital del Llevant passades les 17 hores per reunir-se a les 18 hores al concert de Manacor, on s'adheriran a tots els marxaires.

Cal recordar que durant la manifestació que tindrà lloc a l'estació, a partir de les 18 hores i 30 minuts, se celebrarà un concert amb artistes i cantautors mallorquins com Suso Reixach, Marisa Rojas o alguns membres d'Ocults, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.