algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El CIM instal·larà més de 1.000 contenidors grocs per als envasos de plàstic

Prop de 1.250 contenidors grocs seran instal·lats als diferents parcs verds de Mallorca. La col·locació dels nous contenidors, destinats als envasos de plàstic, tindrà un pressupost de 100 milions de pessetes i no serà efectiva fins que no estigui en funcionament la planta de selecció d'envasos. Aquesta nova planta serà a Son Reus, i el CIM està pendent de la signatura del conveni amb Cort per la cessió dels terrenys on s'ha d'ubicar. De la mateixa manera, la presidenta de la Comissió de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Mercè Amer, comentà que encara «estam pendents de l'adaptació definitiva de la llei d'envasos per a les Balears». Així mateix, Amer afirmà que «en el cas que es posàs en funcionament la recollida dels envasos de plàstic i no tinguéssim en marxa la planta de selecció, el material recollit seria enviat a Barcelona.

La implantació dels contenidors grocs està inclosa en el Pla mediambiental del Consell de Mallorca que va ser presentat ahir. A part dels 100 milions per als contenidors, aquest pla n'ha disposat 150 més per als ajuntaments, que podran presentar projectes, que seran sufragats amb aquests doblers, relacionats amb el medi ambient, la recollida selectiva o la neteja.

Tant Francesc Antich, conseller d'Ordenació Territorial, com Mercè Amer, recordaren que aquest pla ve a ser un «complement de les actuacions que ja fa el CIM, com és ara el pla de tractament de residus sòlids urbans, els 1.000 contenidors de paper i vidre instal·lats a tots els municipis de Mallorca, les campanyes de sensibilització i la restauració d'abocadors (com els de Sóller, Artà o Fornalutx).

Pel que fa a la reunió que mantingué dilluns a vespre Antich amb els secretaris generals de les agrupacions socialistes locals, el candidat al Govern comentà la «gran sensibilitat que han mostrat tots envers la qüestió» i digué que els havia demanat «una anàlisi municipi per municipi, per veure quin posicionament hem de prendre en cada cas».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.