algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Els jubilats tenen demà una cita amb l'oci

A les 9.30 del matí es posen a la venda els viatges «d'illa a illa»

Només en mitja hora s'havien venut l'any passat el 90 per cent de les 6.000 places disponibles inicialment per al programa de turisme sènior balear. Per tant, els jubilats i pensionistes balears que estiguin interessats a participar enguany en el pla Oci 60 els convé arribar d'hora demà a una de les 150 agències de viatges que integren el grup Mundosocial, l'empresa que gestiona aquest programa i que està integrada per Halcón, Marsans, Ibèria i Barceló.

A les nou i mitja del matí es posen a la venda les 10.000 places que enguany s'oferten per viatjar entre les diferents illes des del mes d'octubre fins al proper abril.

Si es repeteix l'experiència de l'any passat, de ben segur les associacions que representen la gent gran s'hauran organitzat per distribuir-se entre les diferents agències i no col·lapsar-ne només algunes. En tot cas, tant el Govern com Mundosocial han garantit que no es podrà reservar cap plaça abans de l'hora d'obertura de les agències.

D'aquesta manera, l'únic consell que es pot donar als interessats és que matinin i arribin a la seva agència de viatges el més prest possible. Per a l'adquisició del bitllet hauran de presentar el DNI o passaport i el certificat de residència i hauran de pagar 1.000 pessetes de dipòsit.

Els residents balears que s'hi poden apuntar són els pensionistes d'invalidesa, jubilació i viduïtat que hagin complert els 60 anys i els seus cònjuges així com els majors de 65 anys amb domicili a les Illes. Els únics requisits que han de reunir és no patir cap malaltia infectocontagiosa i valer-se per si mateixos.

El preu del bitllet depèn del viatge que es realitzi, ja que enguany s'ha introduït l'oferta d'intercanvis entre Menorca i Eivissa, que són més cars, ja que s'ha de realitzar escala a Palma. Els que viatgin des de o a Mallorca pagaran 12.900 pessetes, mentre que aquells que ho facin entre les illes menors n'hauran d'abonar 21.400.

Per aquest preu tindran dret a una estada de vuit dies i set vespres a un hotel de tres estrelles i a diferents activitats d'animació sociocultural.

El Govern subvenciona més de la meitat del cost real del viatge amb una aportació de prop de 153 milions de pessetes, que també permet cobrir l'assegurança de viatge i l'assistència sanitària. Concretament, subvenciona a cada usuari 14.125 pessetes del paquet vacacional, 612 de l'assegurança i 560 de l'assistència sanitària.

Durant la setmana vinent, només es podrà sol·licitar un dels viatges ofertats i en el cas que quedassin places vacants, els pensionistes podran optar a més places.

Amb aquest programa, l'executiu no només aporta un servei d'oci als grans balears, sinó que alhora potencia la desestacionalització de l'activitat turística.

L'acollida de l'any passat no només fou molt bona quant a l'adquisició dels paquets, sinó també en la valoració. Segons una enquesta, un 97'36 per cent dels que hi participaren declararen el seu desig de tornar-hi a participar i la gran majoria qualificaren amb un excel·lent o de bona l'atenció rebuda tant en el trasllats com en els hotels on s'allotjaren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.