algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

El touroperador Sunset Holidays suspèn les excursions martítimes per Mallorca

Els pares de Jonathan Peter Wickings s'emportaren els seus efectes personals

La mort del jove Jonathan Peter Wickings produïda divendres passat per la picada d'un peix aranya continua aixecant expectació. Al mercat de Santa Catalina les placeres se'n feien creus. Al moll de pescadors del port de Palma el fet va produir molta sorpresa.

Encara es desconeixen els resultats de l'autòpsia del cadàver, però tot d'una que es tengui autorització judicial el cos del jove serà repatriat.

Els pares del finat arribaren el mateix divendres a Palma, devers les 22.00 hores, i a les cinc del matí d'ahir dissabte ja havien marxat cap a Portsmouth, lloc de residència del jove, acompanyats de l'al·lota d'aquest.

El jove era molt apreciat i conegut a la localitat anglesa perquè era un prometedor atleta local. Sembla que els pares de la seva al·lota són a Sud-àfrica i que ella ha estat acollida a casa dels pares de la víctima.

En el decurs de l'estada dels pares a l'Illa es procedí a la retirada dels objectes personals del jove a l'apartament de Cala Egos on s'allotjava.

Per la seva part, el touroperador que muntà el viatge i l'excursió amb catamarà, Sunset Holidays, explicà en un comunicat de premsa que «entenem que les possibilitats de picada de peix aranya amb el resultat de reacció al·lèrgica fatal són d'una entre deu milions» i es referí al fet com un «tràgic accident». De totes maneres, l'empresa assegurà que «hem suspès totes les nostres excursions nàutiques a Mallorca com a precaució fins que acabin les investigacions realitzades per les autoritats locals».

Per la seva part, els pescadors del moll de Palma explicaren a Diari de Balears que les picades causades per les aranyes estan a l'ordre del dia a bord de les embarcacions. «Són uns peixos perillosos, però mai no havíem sentit res de gent que es morís per això. És un peix molt freqüent a les Balears que nosaltres pescam sovint perquè és apreciat pels consumidors i es ven molt bé. Cada dia n'agafam. També hem de dir que mai no passa res perquè nosaltres tenim l'antídot a bord, però continua sent molt estrany».

Al mercat de Santa Catalina la discussió sobre el tema es va muntar de bon matí. Hi havia gent que assegurava que coneixia casos de gent que havia hagut de ser hospitalitzada, però ningú no parlava de morts. «Si les aranyes matassin a qualqú aquí cada dia hi hauria morts», asseguraren les placeres catalineres. Ahir els exemplars més grans d'aquest peix es cotitzaren entre les 1.600 i les 2.000 pessetes per quilo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.