algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Web, quin Govern!

La Internet s'ha convertit en la millor via d'accés del ciutadà a la informació i als serveis de la CAIB

El Govern balear s'ha apuntat a les noves tecnologies. No podia quedar enrere. Així, en els darrers anys, la informàtica en general i la Internet en particular han estat eines fonamentals tant en les tasques pròpies del Govern com en la seva relació amb els ciutadans.
El disseny del web del Govern balear cerca com a objectius principals la claredat, la facilitat en la navegació i la rapidesa d'accés a la informació. Per aconseguir-ho, s'ha inclòs un frame lateral que resumeix el contingut total de totes les pàgines.
D'aquesta manera, l'usuari d'Internet té al seu abast i de forma agrupada tota la informació que conté el servidor. Amb només pitjar un botó, l'internauta pot accedir als quatre grans blocs que resumeixen tota la informació de la CAIB: Govern on line, Informació diària, Turisme i Balear-Net.
Cadascun d'aquests blocs ofereix tota una sèrie de camps informatius de gran utilitat per als usuaris.
El Govern on line permet accedir, per exemple, a informacions del Centre Balears Europa, sobre l'Oficina D'Informació Educativa, el Carnet Jove o les publicacions del BOCAIB, entre d'altres.
El bloc Info Diària centralitza el servei de relacions informatives del Govern, que facilita als usuaris resums de premsa o comunicats actualitzats del Govern al llarg del dia.
Pel que fa al bloc Turisme, el projecte Mintur és l'estrella. Per aquesta via s'intenta posar a l'abast de tothom tot tipus d'informació turística nacional i internacional. S'inclouen bases de dades multimèdia sobre allotjaments, cultura, diversió, esplai, llocs per visitar, establiments d'oci, transports, agències de viatges, excursions, etc.
Finalment, Balear-Net, que és el bloc més eclèctic i dispers, pel que fa als continguts. Aquest bloc s'hauria de definir com Balears a Internet, ja que facilita informació de qualsevol camp, des de la banca, els col·legis professionals o la Sanitat Pública, fins al món educatiu, l'esportiu, el pronòstic del temps, les ONG o el català a Internet.
Però el Govern fa feina amb les noves tecnologies més enllà de vessar informació a la xarxa. Així, cal destacar el projecte de creació de la «Finestreta única», que pretén ser un punt d'accés únic del ciutadà al conjunt de les distintes administracions mitjançant l'ordinador i sense haver de desplaçar-se. Això farà possible la gestió i intercanvi d'informació sense necessitat de suport paper i d'haver de comparèixer a l'administració corresponent. Fins i tot es podran tramitar alguns expedients per ordinador per estalviar-se la burocràcia i els desplaçaments.
Aquesta acció es concretarà amb la creació i distribució d'una targeta intel·ligent i única, que serveixi per identificar els ciutadans en el seu accés informàtic a les distintes institucions.

El Teletreball  

El teletreball és un altre dels projectes que el Govern té en cartera. És un nou concepte d'ocupació que implica la realització del treball a distància mitjançant les noves tecnologies. Aquest projecte s'anomenarà Tem & Ten. Els principals avantatges del teletreball són la flexibilitat d'horari i de lloc de feina, que afavoreix el treball des de zones rurals o perifèriques, l'eliminació de desplaçaments, la possibilitat de compatibilitzar la família i la feina, i l'augment d'autonomia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.