algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

El PSIB ordena als seus regidors que preparin la llista de terrenys a protegir

Antich es reuneix demà amb tots els secretaris generals socialistes de Mallorca

311
Antich i els seus volen frenar l'urbanisme.

El candidat socialista a la presidència del Govern, Francesc Antich, i la direcció del PSIB han ordenat als diferents grups municipals socialistes que estudiïn i preparin el llistat de polígons i terrenys que podrien ser desclassificats i deixar de ser urbanitzables. Amb aquesta qüestió com a principal tema de debat, Antich es reuneix demà amb els secretaris generals de totes les agrupacions de Mallorca.

L'ofensiva del PSIB per aconseguir «un model urbanístic digne del present i del futur de la nostra terra» està en plena efervescència. Antich afirmà ahir que «estam oberts a la negociació amb el Govern i no presentarem, de cap manera, postures tancades. Però la nostra decisió és ferma. Presentarem mocions per desclassificar en els Ajuntaments, treballarem en el mateix sentit en el Consell Insular i empenyerem en el mateix sentit les negociacions amb el Consolat». De fet, el responsable de la Comissió Insular d'Urbanisme i diputat del PSIB, Francesc Quetglas, treballa intensament per preparar la reunió de caràcter «tècnic» amb el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, per tal d'intentar aconseguir resultats positius en les negociacions amb el Consolat, que començaran aquest mateix mes.

Antich també es felicità «per aquest viratge cap al centre polític que sembla que ha emprès Jaume Matas. Això és molt bo per a tots i, sens dubte, facilitarà l'any que ve l'arribada d'un Govern de progrés al Govern balear».

Alhora indicà que «la nostra acció no anirà només dirigida als Ajuntaments on tenim representació, sinó també a aquells on no som presents. És el cas de Valldemossa, on el PP acaba de donar permís per a un camp de golf a la zona de la urbanització George Sand. Són com aquesta les que s'han de frenar si volem arribar a un consens i a un pacte urbanístic».

Pel que fa a la desclassificació de tres polígons a Alcúdia a causa d'una moció socialista, Antich destacà que «en realitat, aquesta inicitiva ja feia temps que estava en marxa i ja s'havia analitzat en comissió a l'Ajuntament. No té una relació directa amb el debat dels darrers dies, però sí demostra la nostra voluntat de protegir territori, i que això no ve d'ara».

Per tant, els diferents grups municipals d'aquest partit presentaran una oferta al Govern ja molt concreta i que pot causar irritació entre els sectors més conservadors del mateix PP, que està a l'expectativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.