algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

El metge alemany que matà els fills demana la llibertat provisional

Oyntzen està empresonat a Palma, però la sentència encara no és ferma

El metge alemany que va ser condemnat per la mort dels seus dos fills, Rüdeger Peter Oyntzen, va ser excarcerat ahir perquè pogués assistir a una vista oral en la qual sol·licitava la llibertat condicional.

La defensa de l'acusat, representada per l'advocat Carlos Portalo, fa aquesta demanda a la magistrada Margalida Beltrán, ja que la sentència no és ferma i hi ha la possibilitat que el judici es repeteixi. S'ha de recordar que Oyntzen ha complert ja dos anys de la seva condemna a la presó de forma preventiva, i malgrat que va ser declarat culpable, la sentència encara no és ferma perquè l'advocat de la defensa la va recórrer.

L'advocat va basar el seu recurs en el fet que durant el judici no es realitzaren totes les proves testificals que havien estat acceptades en el decurs de la fase d'instrucció. En concret, l'advovat es refereix a la declaració dels psiquiatres alemanys que estudiaren l'estat mental d'Oyntzen, i que no varen poder declarar en el transcurs del judici.

A la vista oral, que es desenvolupà seguint les instruccions de la llei del jurat, assistiren, a més de l'advocat de la defensa, el fiscal i un representant de l'exdona del metge alemany, que actuà d'acusació particular. Les dues acusacions sol·licitaren a la magistrada que confirmi la presència del metge alemany a la presó i recordaren que es tracta d'una persona que ha estat declarada culpable per doble assassinat amb els agreujants de traïdoria i parentiu i condemnada a 34 anys de presó.

Fonts judicials confirmaren ahir que les possibilitats que la magistrada decreti la llibertat provisional d'Oyntzen són gairebé nul·les. Igualment passa amb el recurs contra la sentència, ja que és poc probable que el Tribunal Superior de Justícia de Balears decreti que es repeteixi el judici que condemnà el metge a un total de 34 anys de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.