algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Palou recorre la sanció de Funció Pública i continuarà acudint a la feina

Demana la suspensió de la resolució perquè vulnera «drets fonamentals»

El professor expedientat Josep Palou va fer cas omís de la sanció imposada per Funció Pública, que el suspèn per dos mesos i li imposa un canvi de destinació i de residència, i ahir es va presentar a l'institut Aurora Picornell i va desenvolupar les tasques que l'ocupen aquests dies, que consisteixen en l'elaboració d'horaris.

Palou no acatarà la sanció, segons ens explicà ahir, perquè «la disposició de Funció Pública vulnera la resolució del 30 de juliol, en què se m'atorgava dos mesos per presentar recurs». Un termini que encara no ha finalitzat. Per aquest motiu, Josep Palou assegura que continuarà acudint a la feina. De fet, dimars que ve fa comptes assistir al claustre de professorat de l'Aurora Picornell. A més a més, ahir mateix va presentar la suspensió de la sanció, amparant-se «en els Drets Fonamentals».

D'altra banda, el professor va anunciar que aquesta mateixa setmana presentarà un recurs contenciós administratiu. Una acció que no havia fet fins ara, segons explica, a causa de les vacacions judicials del mes d'agost.

Josep Palou es queixa, igualment, de les formes en què li ha estat comunicada la sanció. El document que resol l'execució està signat el dia 31 d'agost, que és el mateix dia en què es va citar Palou perquè li fos lliurat, i un sol dia abans de l'inici de la sanció imposada. És a dir, dia 31 d'agost se li va comunicar al professor que dia 1 de setembre no podia incorporar-se a la seva plaça de l'institut Aurora Picornell.

Aquesta circumstància, assenyala el professor expedientat, i el fet que «ni tan sols hi consta el nom de l'interessat» indica que «la sanció ha estat redactada i signada a corre-cuita per impedir que em reincorpori a la feina».

D'altra banda, Josep Palou va assegurar que no ha detectat cap reacció de rebuig per part dels seus companys a l'Aurora Picornell, on pensa continuar fent feina de moment. De fet, declarà que «he fet alguns comentaris sobre la resolució amb els companys, però sobretot hem parlat de com han anat les vacances».

Cal recordar que Josep Palou va ser expedientat després d'un conflicte amb l'alumnat i alguns membres de la direcció de l'Aurora Picornell, així com amb el cap d'estudis del centre, Miquel Bezares, que l'acusaven de «menysprear els alumnes forasters i d'una actitud intolerant». La sanció el responsabilitzava també de manca d'obediència cap als seus superiors dins el centre docent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.