algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Els sindicats reben l'augment de plantilles amb satisfacció i escepticisme

Pere Polo, de l'STEI, lamenta que s'assabentin per la premsa de les actuacions del Govern

Tot el que sigui augment de les plantilles docents repercutirà en una reducció de les ratios professor-alumne i, per tant, millorarà la qualitat de l'ensenyament. Així és com ho entenen els sindicats, que han rebut amb satisfacció l'increment de professorat anunciat pel Govern. El que passa, segons va declarar Pere Polo, secretari general de l'STEI, és que no poden evitar l'escepticisme.

Per començar, aquesta mesura ha estat possible gràcies al pacte d'estabilitat signat per Govern i sindicats, assegura Polo, i tot i ser molt positiu, «no evitarà el caos si la planificació no ha estat bona». En qualsevol cas, aquesta ampliació de plantilles permetrà un començament de curs més tranquil que el de l'any passat.

Allò que lamentà Polo, «perquè sempre passa el mateix», és que els sindicats s'hagin d'assabentar pels mitjans de comunicació de les reformes que fa el Govern. «Això demostra que no hi ha diàleg». Aquest ha estat el cas de la mesura aprovada de reduir les hores lectives del professorat major de 58 anys, que ja havia estat reivindicada reiteradament per l'STEI.

A més a més, Polo considera que aquesta mesura ha estat aprovada molt tard, ja que els centres ja estan elaborant horaris, i si els mestres es comencen acollir ara a la reducció lectiva, els directors hauran de refer tots els horaris, la qual cosa suposa refer una feina ja feta.

De totes maneres, Polo assenyalà que si aquesta mesura significa més contractació de gent jove, és una mesura positiva.

En qualsevol cas, el secretari de l'STEI no vol fer valoracions fins que comenci a aplicar-se la mesura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.