cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

La calor provocà dimarts un màxim històric en la demanda elèctrica

Gesa registrà una punta de potència rècord a les 20.57 hores

Les elevades temperatures registrades dimarts a les Illes es varen traduir en un rècord històric de demanda de potència elèctrica, que superà fins i tot l'assolida a l'agost. A més, es va trencar la previsió de la Companyia de Gas i Electricitat de creixement anual de la potència.

Poc abans de les nou del vespre, a les 20.57 hores, es registrà durant uns instants una demanda de 729'5 megawats, superant d'aquesta manera els 718'4 del passat 18 d'agost. Per tant, ja en el mes de setembre s'assolí una punta de l'any que està per sobre de la de l'any passat en un 9'1 per cent. És a dir, enfront dels 668'8 megawats de potència del 20 d'agost del 97, dimarts s'aproximà als 730. Això representa un increment interanual de 60 megawats enfront dels 50 prevists per Gesa.

L'explicació a aquest nou rècord es basa en les elevades temperatures que disparen el consum domèstic d'aire condicionat i ventiladors així com el manteniment d'una elevada afluència i ocupació turística.

Segons explicaren els responsables de Gesa, les instal·lacions i centrals respongueren correctament a la demanda, que fou especialment intensa a l'illa de Mallorca. Cal recordar, en aquest sentit, que la màxima capacitat que pot generar actualment la companyia elèctrica és de prop de 1.100 megawats.

De fet, enguany no només s'ha registrat un fort increment en la demanda de potència, sinó també en la del consum. En els primers vuit mesos de l'any, l'augment acumulat és d'un 8'1 per cent en relació a l'any anterior. Aquest és exactament el mateix creixement en la demanda de l'agost en relació al mateix mes del 97.

En tot cas, el sorprenent és que quan Gesa ja esperava haver superat els dies més crítics de l'any amb la fi d'agost, fou el primer de setembre en què més intensitat elèctrica es demandà. Certament, la sensació de calor fou molt forta i tothom qui pogué es refugià en l'aire condicionat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.