muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Ripoll: «Les obres del parc de les Estacions començaran abans de final d'any»

El regidor d'Urbanisme assegura que el projecte no tindrà gens d'influència en les eleccions

El regidor d'Urbanisme de Cort, Carles Ripoll, ahir va ser concís en afirmar que «les obres del parc de les Estacions es podran iniciar abans que no acabi l'any». A més, assegurà que el projecte en qüestió «no tindrà gens d'influència en les eleccions».
D'aquesta manera, Ripoll afrontava les crítiques que l'oposició municipal va llançar a principi d'aquesta setmana, després que el batle, Joan Fageda, anunciàs que la zona enjardinada i l'aparcament s'inauguraran el proper mes de maig, un mes abans dels comicis municipals.
«Tenim una oposició erràtica i caòtica "asseverà el regidor d'Urbanisme", que planteja entrebancs a qualsevol idea o suggerència de l'equip de Govern». Així, contradí que els terminis es marquin en funció dels vots, sinó que van en favor «dels ciutadans».
Ripoll argumentà que, efectivament, es pretén delimitar dues fases per a l'execució, la primera per als enjardinaments i els aparcaments i la segona per a les reformes de la plaça d'Espanya i el possible soterrament de les Avingudes.
El termini de la primera fase serà d'entre quatre i sis mesos, mentre que el de la segona de sis a vuit. Així, el període d'obra global oscil·larà entre els deu mesos i l'any.
Malgrat tot, Carles Ripoll reconegué que encara no s'han nomenat els dos arquitectes de renom que falten per formar el jurat que adjudiqui el concurs. Aquesta contrarietat sembla que no pertorba el calendari dels responsables municipals, ja que el portaveu ratificà que «el termini d'adjudicació de les obres es tancarà l'octubre».
En aquests moments, segons recordà l'informant, els serveis tècnics analitzen tots els paràmetres a tenir en compte per dur a terme el projecte, sigui quina sigui la proposta triada. En aquest sentit afirmà que encara no es pot determinar en quines dates es decidirà tallar el trànsit de les Avingudes en cas d'optar-se pel soterrament, però va assegurar que «cercarem la fórmula que menys molesti els ciutadans».

En queden sis

Ja només queden sis projectes a triar dels set que en principi es presentaren per al concurs del parc de les Estacions. Segons informà ahir Carles Ripoll, la proposta que presentà Agromsa no pot entrar en l'adjudicació perquè li falta la llicència que atorga l'Estat i que acredita entitats amb prou experiència per dur a terme obres de determinada magnitud. Agromsa no la té i pretenia subcontractar les tasques en cas de guanyar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.