algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El CIM preveu iniciar la reforma del pont de Can Rave el mes de gener

L'elevat trànsit i l'aparició de cruis fan témer per la seva seguretat

El pont de Can Rave, ubicat prop del camp de futbol d'en Maiol, s'ha convertit els darrers temps en un punt de gran trànsit, tant de turismes com de camions d'alt tonatge, la qual cosa fa témer que se'n pugui ressentir.

De fet, fa ja uns mesos, a causa d'una topada entre dos camions , tècnics del CIM visitaren el lloc i realitzaren el corresponent informe, després que s'hagués denunciat abans la possible aparició de cruis.

Arran d'aquest informe es féu un primer esborrany del projecte, amb converses prèvies amb l'anterior batle Ramon Socias i amb l'APA de l'Institut Guillem Colom, que a causa de la seva proximitat al pont fa que els alumnes que hi van siguin els qui més hi circulen.

Aquest document esmenta que el pont està catalogat com element a conservar, tot i haver sofert ja tres ampliacions en més d'un segle, totes de menor envergadura.

Davant els resultats de l'informe, que confirmaven la necessitat de dur a terme una reforma i un reforçament del pont, el CIM ha procedit a la redacció d'un projecte, encara no definitiu, que probablement s'acabarà les properes setmanes

Les primeres impressions apunten que la inversió no serà excessiva, fins i tot menor del que es podia esperar. Tot i això, encara no s'ha volgut avançar cap xifra, ja que s'havien d'enllestir les darreres valoracions.

Aquest fet ha permès al CIM habilitar ja una primera partida per a l'obra dins els pressuposts d'enguany, cosa que fa pensar en la intenció que les obres s'executin aviat, i que es completarà amb una nova partida l'any que ve.

El projecte que s'executarà contemplarà amb tota probabilitat l'ampliació del revolt de la part de dalt del pont, és a dir, anant cap al camí des Murterar, alhora que es prendran mesures per reforçar el pont, sense malmetre ni perjudicar el seu estil actual.

Quant a les dades d'execució de l'obra, no hi ha de moment res confirmat, tot i que les intencions manifestades pel Consell Insular són començar a principi d'any, és a dir, entre el gener i el febrer. Això farà que de moment s'hagin de continuar patint problemes a la zona, que segur s'agreujaran davant l'inici del nou curs a l'institut, on diàriament hi acudeixen unes 500 motocicletes.

Aquestes previsions vénen donades pel fet que, com ja hem dit, el projecte no és encara definitiu i s'ha d'acabar d'enllestir, tasca que es farà els propers mesos, atenent a les suggerències fetes pel batle i per l'APA de l'institut. Sembla que la forma escollida i abans esmentada és la millor i més rendible per solucionar els problemes que pateix aquest punt conflictiu de trànsit a la vall de Sóller, on ja s'han produït nombroses topades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.