nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El primer aparcament en els accessos de la ciutat funcionarà a partir d'avui

El solar està a l'entrada des de l'autopista de l'Arenal i té capacitat per a 600 vehicles

El primer dels aparcament habilitats per Cort en els accessos de Palma s'inaugura avui, segons informà ahir el batle, Joan Fageda. El solar està situat a l'entrada cap el nucli urbà des de l'autopista de l'Arenal, veí de la central de Gesa, i és propietat de l'entitat bancària Sa Nostra.

L'acció s'inclou entre els temes que tractà ahir l'equip de Govern municipal en un hotel de Cala Major, seguint el costum de trobar-se tots els integrants cada tres o quatre mesos.

El cap consistorial detallà que la capacitat dels terrenys permet estacionar-hi 600 vehicles que, a més, ho podran fer de franc durant una setmana en considerar-se període de prova. Les prestacions que reverteixen en l'usuari es completen amb un bitllet d'autobús de l'EMT, també de franc, per desplaçar-se fins el centre de la ciutat.

L'aparcament estarà obert des de les set del matí fins a les nou de la nit i, com hem anat informant, s'emmarca en el disseny de zones on puguin aparcar ciutadans que haurien d'aparcar en zona d'ORA durant la jornada laboral o turistes que utilitzin cotxes de lloguer. L'objectiu és evitar la congestió del centre de la ciutat.

Fageda també anuncià que aquesta mateixa setmana s'obriran altres dos espais de les mateixes característiques, un també en els voltants de la central de Gesa, en el tram de les Avingudes que es perllonguen cap al mar des de la porta del Camp. L'altra se situada en el camí de Jesús, en els terrenys que de forma habitual s'utilitzen per muntar la fira del Ram, al costat del cementeri municipal.

La suma de les capacitat de totes tres instal·lacions incrementarà en 4.000 el nombre d'estacionaments.

Malgrat la proximitat d'aquests esdeveniments, el batle admeté que encara no han determinat quin serà el preu que els ciutadans hauran de pagar per aquest servei, malgrat que sempre s'ha afirmat que no serà superior a les 200 o 300 pessetes. Segons explicà, queden pendents d'analitzar paràmetres com el cost del servei de seguretat.

Recordam que l'Ajuntament va anunciar per primera vegada que els aparcaments que ens ocupen s'obririen a final de juliol, però els tràmits burocràtics n'han anat posposant les inauguracions.

Així i tot, fonts municipals explicaren en el seu dia que el més important era comptar amb les instal·lacions a partir d'aquest mes de setembre, dates en què un seguit de circumtàncies accentuen el problemes en la circulació. D'una banda, hi ha el retorn de les vacances tant de molts treballadors com d'escolars, amb el consegüent increment de la circulació. D'altra, el turisme que arriba tendeix a llogar cotxes en no potenciar-se tant l'oferta de platja.

Sigui com sigui, hem de recordar que en un dia en què el temps no acompanyà, aquest estiu fins a 20.000 vehicles varen saturar la ciutat perquè els visitants aprofitaren les inclemències climatològiques per visitar-la.

Malgrat plantejar-se com a fórmula per contenir l'acumulació de trànsit que pateix la ciutat, diverses veus han alertat sobre la possibilitat que aquesta es traslladi a les sortides dels nous aparcaments. L'equip de Govern considera que això no es produirà.

Així mateix, el projecte inicial incloïa dos espais més dedicats a aquestes funcions, tant les rodalies de Joan Miró com en el polígon de Son Castelló. Totes dues possibilitats continuen obertes però sense que s'hagi concretat res en quant a la seva inauguració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.