algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Ja és aquí «Diari de Balears Digital», la nova aposta informativa a Internet

A les dotze de la nit ja es podrà consultar a la xarxa l'avanç de les informacions

A les dotze del vespre d'avui ja es podran consultar per Internet les informacions d'avanç d'aquesta publicació per a demà. Diari de Balears Digital neix anit i inaugura la presència de la premsa balear a Internet.
L'adreça www.diaridebalears.com entra en funcionament i esdevé un enllaç directe amb una publicació en la llengua pròpia de les Illes Balears a la xarxa, que es podrà consultar de forma definitiva a partir de les dues de la matinada, hora en què el diari digital tancarà la seva edició.
Amb la realització d'aquest projecte, el Grup Serra confirma la seva adhesió a la carrera de l'evolució tecnològica, que com a grup multimèdia no pot deixar de banda.
Diari de Balears Digital, un producte que ha assolit una estètica molt semblant a l'edició en paper, ha estat definit pel director del projecte, el també catedràtic de Matemàtiques a la UIB, Llorenç Valverde, com un diari «àgil, basat en les darreres tecnologies i flexible perquè es puguin incorporar moltes novetats».
El programa de digitalització ha estat dissenyat per Atlas IAP, una empresa mallorquina dedicada als serveis telemàtics que el passat dia 11 de juliol va signar un contracte amb Hora Nova, empresa editora d'aquesta publicació, que posaria en marxa el desenvolupament de la iniciativa.

Actualització constant

L'edició digital de Diari de Balears permetrà als internautes establir un contacte constant amb les informacions, que s'aniran actualitzant al llarg del dia a través de la secció Minut a minut, un espai en el qual s'incorporaran totes les notícies destacables que puguin interessar el lector mentre vagin arribant. Així, s'equipara la immediatesa amb la de la televisió i la de la ràdio alhora que s'elimini la fugacitat de les informacions transmeses per aquests mitjans.
Tal i com ja va remarcar Llorenç Valverde, les possibilitats actuals d'aquesta edició digital contemplen també la creació d'un fòrum virtual en què els lectors podran deixar els seus comentaris a la bústia de la web i els enllaços amb altres webs que permetran completar les informacions amb d'altres complementàries.
«En un futur, qui no diu que les cites puguin ser escoltades en talls de veu, o que les imatges puguin ser animades? Hi ha milers de possibilitats per explorar», ha assegurat Valverde.
Els usuaris que optin per consultar també Diari de Balears a Internet, seran testimonis d'aquesta evolució de l'edició digital cap a una idiosincràsia pròpia, complementària a l'oferta en paper.
La iniciativa d'Hora Nova ha comptat amb el suport del Consorci per al foment de l'ús de la llengua catalana pròpia de les Illes Balears així com també de la UIB, a través de la Fundació Universitat Empresa.
Diari de Balears Digital debuta anit obrint un nou camí a la informació.

«Complement»

Llorenç Valverde, director del projecte de digitalització de «Diari de Balears», assegurava en l'edició de diumenge que la premsa digital evolucionarà cap a un complement indispensable de l'escrita. «Estic convençut que els diaris escrits sense contrapartida digital serà difícil que sobrevisquin», afirmava el cap de Departament i catedràtic de Matemàtiques de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.