cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

Veïns i turistes es queixen de la brutor de la Font de la Cala

S'ha detectat que alguns hotels aboquen les aigües brutes al torrent que desemboca a la mar

L'Ajuntament de Capdepera ha registrat nombroses queixes per part de veïns i turistes per la brutor i la mala olor de la platja de sa Font de sa Cala. Les causes podrien esser l'abocament de les aigües brutes d'alguns hotels al torrent que desemboca a la mar.

Anàlisi

L'Ajuntament ha encomanat una anàlisi per comprovar si l'aigua podria estar contaminada o no. La delegada de Sanitat, Magdalena Maldonado, va manifestar que «durant una temporada es va sentir olor i això va provocar bastants queixes, aleshores vàrem encomanar una anàlisi per saber l'estat de les aigües de sa Font de sa Cala, i les proves han sortit que aquestes estan bastant bé».

La versió del portaveu del grup municipal PSM, Felip Esteva, contrasta amb les declaracions de la delegada de Sanitat, «no és veritat que les aigües de sa Font de sa Cala estiguin en bon estat, és més, manca saber el resultat d'una anàlisi que ha realitzat la Creu Roja i sé que l'aigua no reuneix les condicions òptimes».

D'altra banda, membres de la Creu Roja han manifestat a Diari de Balears que, sobretot durant el capvespre, «l'aigua torna de color marró de la brutícia que es concentra a la vorera de la mar i se sent mala olor».

El portaveu del grup municipal PSOE, Climent Alzina, ha criticat també el mal estat de sa Font de sa Cala: «l'any passat ja es varen presentar denúncies per la brutícia que hi ha vora la desembocadura del torrent. Però allò que fa l'equip de govern és arxivar les denúncies i no soluciona el problema».

Alzina també discrepa amb els resultats de l'anàlisi que comenta la regidora Maldonado, «si l'anàlisi es va fer a l'hivern és normal que el resultat fos positiu, però el juliol i l'agost, les aigües no estan d'allò més netes i és preocupant que encara hi hagi hotels que aboquin les aigües brutes al torrent».

Des de la Conselleria de Sanitat han informat que no s'ha presentat cap denúncia en aquest organisme i desconeixen si les aigües de sa Font de sa Cala de Capdepera es troben en mal estat. No obstant això, a l'Ajuntament s'han registrat denúncies per la brutor de la platja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.