algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

50 persones aturen el trànsit davant la Sala per la protecció del litoral

Registraren 1.110 sol·licituds demanant que es paralitzi la construcció de cala Sequer

Devers cinquanta persones es varen manifestar ahir davant l'Ajuntament per reclamar la protecció de les cales verges de Manacor i entregar les 1.110 firmes sol·licitant la paralització de la urbanització de cala Sequer.

Els manifestants portaven pancartes i senyeres demanant la protecció de les cales i amb música de xeremies entonaven frases reivindicatives contra les urbanitzacions.

Dins el col·lectiu es trobaven els membres del grup municipal PSM amb la portaveu, Maria Antònia Vadell, al front. També es trobaven integrants del partit Esquerra Unida i altres col·lectius com el GOB i la Coordinadora manacorina per a la defensa dels espais naturals.

En un principi els manifestants només cridaven davant el portal de la Sala però després amb l'enunciat d'«especulador qui quedi dret», es varen seure a terra tancant la circulació de vehicles.

Prec desesperat

Després es va llegir un manifest mitjançant el qual es va denunciar «les edificacions ran de les cales verges, el tancaments de finques amb paret, reixes i barreres, tancament de camins, instal·lació de pals per a electrificacions, en unes àrees que es varen protegir per perpetuar els seus valors naturals i paisatgístics i perquè en pogués gaudir la comunitat. Perquè, si ho hem de tenir tot parcel·lat i tancat a pany i clau, de què serveix tenir-ho protegit?».

El prec desesperat dirigit a la batlessa de Manacor, Catalina Sureda, era «aturi, malgrat sigui de forma cautelar, les llicències d'obra a tots els espais naturals (Anei, Arip i sòl rústic) i deixi parlar el poble a través dels seus representants polítics i socials. Pensi que per construir sempre hi serem a temps, en canvi per protegir no podem arribar tard».

Membres de l'organització explicaren a Diari de Balears que «la batlessa no ens ha volgut rebre, ja que li vàrem demanar audiència i no ens l'ha donada».

Així i tot, el col·lectiu proteccionista va presentar les més de 1.100 sol·licituds individuals a l'Ajuntament demanant «la paralització immediata de la construcció de cala Sequer i la suspensió cautelar de les llicències tant per fer parcel·lacions com per fer construccions a les zones Anei i Arip de dins el terme municipal i iniciar un estudi de canvi de Normes Subsidiàries per garantir una major protecció».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.