cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Els partits de l'oposició alerten del perill que el REB quedi en no-res

Denuncien l'increment de les tarifes portuàries i aèries

El partits de l'oposició reaccionaren ahir davant els anuncis de l'apujada de les tarifes portuàries, de la reducció dels vols d'Ibèria amb la Península o del previsible increment dels bitllets en les rutes interinsulars un cop es faci efectiu el descompte del 33 per cent, i expressaren el temor que les compensacions als costs insulars es vegin finalment anul·lades.

Així, el grup parlamentari socialista posà en evidència la necessitat que es constitueixi i es reuneixi de forma urgent la comissió mixta entre el Govern estatal i el balear, prevista al Règim Especial per tal de valorar i posar en marxa la llei amb els reglaments i pressuposts que facin falta. També es reclama el debat parlamentari sobre com resoldre el transport aeri entre les Illes i la Península.

A més, el grup parlamentari socialista presentà una proposta no de llei en què s'insta el Govern que proposi a l'Autoritat Portuària de Balears unes taxes que responguin a uns costos assumibles pel manteniment i expansió del transport marítim i que no anul·lin les bonificacions que estableix el REB.

En aquest sentit, Esquerra Unida va considerar ahir inacceptable que les grans empreses plantegin que la pujada de taxes repercutirà en els preus dels usuaris. Aquesta formació reclama que el Govern adopti alguna mesura per tal de garantir que les variacions de les taxes no afectaran els ciutadans de les Illes.

Així mateix, des d'Unió Mallorquina es criticà la reducció de vols entre les Illes i la Península que ha anunciat la companyia Ibèria i que suposarà la cancel·lació de 24 vols, que afecta sobretot les connexions amb Sevilla, que desapareixen, Alacant i Barcelona.

El responsable d'Economia i Turisme d'UM, Miquel Àngel Flaquer, manifestà que «una vegada més es demostra l'escàs pes del PP balear a Madrid. Flaquer recordà la gran distància entre els recursos que Balears envia a l'Estat i els que li són retornats.

Respecte d'aquesta mateixa qüestió, la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) també reclamà al Govern una «resposta forta i contundent contra la política de retallades d'Ibèria». Els responsables de PIMEM rebutgen l'actitud de l'encara companyia aèria pública, que qualifiquen d'«intransigent i insensible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.