Es viralitza un fil de Twitter que denuncia les condicions que ofereixen per a fer feina de cambrer

TW
3

73.000 persones que abans de la pandèmia treballaven a l'hostaleria no han tornat als seus llocs habituals de feina. Actualment hi ha un 3% menys de cambrers.

El sector de la restauració fa mesos que llança el missatge que no troben cambrers però quina és la raó? Moltes persones que feien feina de cambrers o cuiners varen cercar altres feines que continuaven funcionant al cent per cent malgrat la pandèmia, altres es varen dedicar a formar-se per a optar a feines més qualificades i molts altres varen perdre la feina perquè els llocs on treballaven varen tancar.

Què s'ha fet des del món de l'hostaleria per a recuperar-se d'aquesta situació? Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), es paguen uns 1.300 euros bruts al mes en catorze pagues i es tracta del sou més baix de totes les classificacions de l'INE al costat de treballadors no qualificats. Els contractes solen ser molt breus: dos de cada tres signats l'any passat varen ser eventuals. La resta, d'obra i servei o interinitats. A tot això, cal afegir les llargues jornades laborals no reflectides en contractes, la falta de dies de descans i el pagament de part del salari en negre.

Sobre això parla el fil que un jove ha publicat a Twitter en què denuncia les condicions laborals a què aspira una persona que es dedica a l'hostaleria.