algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

No retrocedim, ni una passa enrere!

155585

Avui dimarts 15 de gener, a les 19 h, estem convocades totes les persones de bona voluntat a mostrar el nostre rebuig al retrocés masclista que significa el pacte de govern a Andalusia. Convocades pel Moviment Feminista de Mallorca, a Cort, però també a altres ciutats de tot l’Estat.

Ni una passa enrere en tot l’aconseguit: ajuts a les víctimes de violències masclistes i els seus fills i filles, inversió pública en prevenció, en coeducació, en conscienciació del problema social que vivim, que assassina dones, que deixa òrfenes a criatures.

L’any que hem tancat fa quinze dies, noranta dones perderen la vida d’aquesta manera, noranta. Noranta famílies destrossades, noranta dones sense futur, assassinades pel fet de ser esposes, amants, amigues... pel fet de tenir una relació amorosa insatisfactòria. En mans d’aquells homes que deien estimar-les, que les volien per ells tots sols, com si fossin un objecte, una cosa. Hem començat l’any 2019 amb dues víctimes més, amb no sé quantes denúncies d’agressions i violacions sexuals.

Per aquest motiu el moviment feminista ens convida a sortir al carrer el dia que s’ha constituït el nou Parlament andalús. Amb un nou grup parlamentari, VOX, de dotze diputats i diputades, que condiciona el nou govern amb les seves propostes masclistes, d’extrema dreta.

A Suècia ha funcionat el cordó sanitari de les forces democràtiques, aïllant el grup ultra que havia pujat molt a les darreres eleccions, que no entrin als governs. A França recorden al Sr Valls i al Sr Rivera que ells també aïllen al partit de na Le Pen. Aquí no.

Ni una passa enrere en els drets aconseguits gràcies a la lluita de tantes dones que durant anys han reclamat la igualtat real com a persones. El 8 de març de l’any passat va demostrar que som moltes les dones que reclamam seguretat en les sortides de lleure, en els carrers als vespres en tornar a casa, que volem respecte a les nostres decisions en les relacions afectiva-sexuals, que hem de poder tenir llibertat a l’hora d’iniciar i d’acabar una relació amorosa amb una altra persona. El 8 de març d’enguany segur que serà molt potent, tant o més que el passat.

No permetrem retrocedir en drets conquerits, ni en avenços com els ajuts a les víctimes. O en la coeducació estesa ja a molts centres escolars, aquí, en els darrers anys. No permetrem retrocedir en el tractament de prevenció i atenció a les víctimes en l’àmbit sanitari, recentment aprovat el protocol.

Sortirem al carrer les vegades que siguin necessàries i explicarem una vegada i una altra a aquests dirigents de la dreta conservadora, enquadrats al PP o a Ciudadanos, o a VOX, que no poden tancar els ulls a una realitat social que ha canviat. En el segle XXI, la societat és més plural que mai, més democràtica.

Tenim molts models de famílies, models conformats per persones que trien lliurement la convivència, ja no hi ha només la família formada per parella heterosexual amb infants. Hi ha moltes realitats, que les trobem als centres educatius, als centres sanitaris, a les associacions de veïnats, comunitat de propietaris... Parelles d’un mateix sexe, parelles noves amb fills i filles d’anteriors matrimonis, famílies monomarentals, monoparentals... Més diversitat que mai. Per això és més absurda la proposta de Conselleria de Família, en singular, que han pactat amb VOX a Andalusia.

I per molt que proclamin idees antigues, carques, la realitat és caparruda i no poden oblidar-la. El feminisme ha conquerit espai, es fa més present que mai i per això demostren tanta por aquests dirigents. Por a la força de la igualtat, de la llibertat, del respecte a totes les persones. Por del patriarcat no ho oblideu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.