lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Noguera, batle

Palma tendrà un batle clarament sobiranista el proper 30 de juny. No el tenen ni València, ni Barcelona. I ja em perdonareu per remetre'm al marc estatal però serà la única primera vara capital de província, juntament amb Iruñea, d'aquesta ideologia. Som, llavors, davant d'un fet totalment trencador que situa el nostre país en un lloc particular. La capital de Mallorca amb un batle profundament d'esquerres que vol la sobirania nacional. Simbòlicament és apoteòsic.

Això situa també el sobiranisme mallorquí en una posició privilegiada. Noguera connecta i pot connectar molt bé amb nous sectors populars des d'aquest lloc propagandístic tan important com és la batlia de la capital. Llàstima que el moviment sobiranista no tengui definida una estratègia per dur a terme això. Cap entitat (des de l'Assemblea Sobiranista fins l'Esquerra Independentista passant pels partits o l'Obra Cultural Balear) no ha estat capaç d'elaborar un discurs compartit i planer no ja per convèncer a una majoria sinó per arribar a altres capes socials a les que no hem arribat, almenys des del discurs sobiranista. Molta gent mallorquina sap i sabrà qui és en Toni Noguera però no de quin partit és. Tampoc què vol dir sobirania –perquè potser no ho sabem ni nosaltres-.

Un altre problema que alguns intueixen és que el batle es troba molt sol. En general, i em pesa dir-ho, cap regidor del consistori brilla com ell. Tampoc no pareix que el seu partit tengui un rumb gaire definit més enllà de bona voluntat i dosis estètiques. Així, Noguera necessita urgentment suport popular i que molta gent ens impliquem des de tots els fronts en aquests dos anys –i més que seran!- de revolució ciutadana que vendran.  Dia 30, a les 20h, hem de ser tots i totes a Cort.

Potser l'arribada de Noguera a la primera vara palmesana serà un bon moment per començar-nos a plantejar moltes coses, a aparcar recels i a fer pinya. Tenim quelcom que no havíem tengut fa anys: un lideratge. Algú carismàtic que uneix sensibilitats i en desperta de noves. I en Toni ha hagut d'assumir aquesta tasca sol; en aquest sentit s'ha fet a ell mateix. Mentre el seu partit romania distret, naixien grans esperances blanques –que em perdoni el batle Balboa- com el mateix Noguera a Palma o com Miquel Oliver a Manacor. Ha estat miraculós però el sobiranisme institucional comença a tenir referents.

L'arribada de Toni Noguera a la batlia de Palma representa, no només per a molts ciutadans –fins i tot que ni tan sols l'han votat- una dosi d'esperança. També per a molts mallorquins que veuran que almenys algú que ostenta una posició important en l'entramat d'institucions illenques és capaç de començar a superar el gestionar bé i centrar-se en canviar-ho tot. Aprofitem tota aquesta il·lusió i caminem junts cap a una Mallorca lliure i democràtica a través del sobiranisme social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 6 anys

He vist una pintada a una paret, a Manacor.

Un falangista o cosa semblant hi havia escrit: "Arriba España!".

Qualcú hi havia afegit, a davall i amb lletres més groses: "Sí, fins a perdre-la de vista".

Valoració:3menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 6 anys

I ademes clarment elegit per la majoria dels ciutadans. Visca la democracia!

Valoració:1menosmas
Per Palmesano, fa mes de 6 anys

Déu meuet !!! No havia llegit mai tants de dois junts com en aquest article

Valoració:-1menosmas
Per Indepe. "Emprar senegalesos?", fa mes de 6 anys

A més de nepotistes, racistes...

Fes una cerca d'internet i trobaràs com Benestar Social de Palma ha pagat 900 euros per una conferència de 45 minuts al marit de Santiago Consellera de Benestar a més d'estudis... Fes una cerca i veuràs com a Turisme s'ha contractat al germà de Rafel Sedano i el propi Rafel Sedano també ha contractat al germà a Calvià. Cerca i veuràs com també han colocat a la dona de Verger o com s'ha delinquit per contractar al cap de campanya amb centenars de milers d'euros...

Efectivament s'han retirat polítiques bauzanianes. Com faria Armengol o Company sense cap necessitat de Mes. Mes no aporta res diferent. Només el destí de la corrupció low cost...

Valoració:4menosmas
Per @Indepe, fa mes de 6 anys

@Indepe,
com és nota que ets un dels que empraveu senegalesos.

Valoració:-10menosmas
Per Josep, fa mes de 6 anys

@Indepe. Tu devies ser de viatge quan governava en Bauzá, si et penses que no ha canviat res. I totes aquestes primícies sobre suposades col·locacions, sincerament, no sé d'on les has tretes; perquè no les hi he sentides ni al PP.

Bé, la d'en Jaume Garau, sí, naturalment. Però fins i tot aquesta l'has haguda d'arreglar atribuint-li una germanor 'postissa' amb el conseller de Turisme. Perquè, contant les coses tal com són, és impossible presentar MÉS com un partit nepotista.

Valoració:2menosmas
Per Josep, fa mes de 6 anys

Per desmentir una falsedat escrita en un comentari anterior, vull recordar que en Toni Noguera va treure el 15,74% dels vots. Aquí la prova:
http://eleccions.ara.cat/municipals-24m/resultats/municipi/7/40/99/4/palma-de-mallorca

Valoració:3menosmas
Per Indepe, fa mes de 6 anys

Per ser sobiranista no basta en dir-ho. Hi ha d'haver fets. Cap institució illenca ha variat el més mínim des del punt de vista nacional d'ençà que MES és a les institucions. Només han col.locat i alimentat, al marit de Fina santiago, a l'estimada den Verger, al germà de'n Sedano i al germà postís de Biel Barceló: Jaume Garau. Han fet més via en donar mig milió d'euros a tots aquests que a normalitzar lingüísticament la Conselleria de Turisme o intentar impulsar un mínim canvi respecte al model turístic. La sobirania queda enterrada en els programes electorals en tres frases mal comptades... En Noguera ha fet més via en dir Amen que en tomar sa Feixina. Vivim un temps molt miserables en els que, qui espera un càrrec, es capaç d'escriure un article com el de dalt o fer un panegíric.

Valoració:8menosmas
Per Jaume, fa mes de 6 anys

Escolta, beneitarro, a quina hora arriba Espanya? Que ho ets de colló....

Valoració:13menosmas
Per xisco, fa mes de 6 anys

magnífico cuento infantil sólo representa el 4% de los votantes palmesanos lo dicen las urnas no yo.
así q no cuentes mentiras y Palma no es un país es una ciudad dentro de la soberanía Nacional.
a4riba España.

Valoració:-26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente