algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

Cal parlar de sobirania i decreixement

A migdia, queia un sol de plom al dic de l'oest. A la barrera  devora l'escola de nàutica, una trentena de persones cercaven per dins les carteres i les bosses el seu D.N.I. espanyol, naturalment.

La pancarta, ja una mica rebregada, deia: Stop a l'espoliació dels recursos naturals del Sàhara occidental. El Sàhara no es ven. Sàhara lliure.

La concentració  havia estat convocada per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les illes Balears per protestar per l'arribada del vaixell Southwester, fretat per l'empresa Sáhara Line S.L., naviliera espanyola recentment constituïda, i que va començar a descarregar a les 14 h,  la càrrega d'arena espoliada en els territoris ocupats per el Regne de Marroc al Sàhara Occidental.

Malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJEU) del 21 de desembre de 2016 que impedeix a la UE beneficiar-se de l'entrada de productes del poble sahrauí sense un acord amb els seus legítims representants.

    Malgrat la protesta del diputat al Parlamento del Reino de España,  Sr. Baldoví

    Malgrat la protesta de la diputada i presidenta del intergrup “Pau i llibertat per al poble Sahrauí” del Parlament de les Illes Balears Sra. Conxa Obrador.   

    Malgrat la protesta del Govern de les Illes Balears per boca del Conseller de Medi Ambient,Agricultura i Pesca  Sr. Vicenç Vidal.

    Malgrat la protesta del Consell de Mallorca per boca del seu vicepresident segon Sr. Jesús Jurado.

    Malgrat la protesta de l'Ajuntament de Palma per boca de les regidores de la majoria municipal Sres. Aurora Jardi, Neus Truyols, i Sr. Aligi Molina.

    Malgrat la protesta d'altres càrrecs electes com la diputada Marta Maicas.

    Malgrat la protesta per boca de la presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí Sra.Catalina Rosselló.

    Malgrat la protesta de ciutadans en general, cada un per la seva boca. El sol picava i la cosa s'allargava...

Daixo-daixo alguns càrrecs electes i ciutadans en general , varen anar partint, cadascú a les seves feines. Es va imposar la dura realitat : els membres del Benemérito Cuerpo de la Guardia Civil i de la Policia Portuaria no deixaven passar a ningú. Després de llargues negociacions, s'aconseguí que La Autoridad Portuaria autoritzàs el pas a cinc càrrecs públics ,tres representants de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí i tres persones sahrauís. Quasi “con el carnet en la boca”

Segons publica l'Ara Balears “La delegada del Govern, Maria Salom, ha criticat que, entre els manifestants que han protestat contra la descàrrega, s'hi trobassin el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, i el vicepresident segon del Consell de Mallorca, Jesús Jurado. “No em sembla normal que accedeixin a una zona restringida del port amb pancartes, liderant una protesta contra una descàrrega que compleix tots els requisits legals”, ha assenyalat.”

I té raó la Delegada del Gobierno del Reino España, tenen tots el papers com m'entres.

I té raó perquè la zona restringida ho és per gràcia de la Autoridad de Puertos del Estado. Com l'aeroport ho és per gràcia de AENA. Com la riquesa d'aquestes illes és xuclada de forma colonial por el Reino de España. M'entres no tenguem la clau del port, de l'aeroport i de la caixa ...

Per altre banda , ecologistes i altres herbes  podem estar tranquils. El Govern de les Illes Balears ha assegurat que l'arena no es dedicarà a regenerar platges, sembla que anirà a camps de golf i a la construcció.

Cal començar a parlar de decreixement i de sobirania ?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 6 anys

fretat? noliejat
com m'entres? com mentres

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente