algo de nubes
  • Màx: 12.51°
  • Mín: 7.77°
12°

Els esdeveniments que ha viscut MÉS per Mallorca

Hem viscut dues setmanes de vertigen. Des del diumenge 26 fins al divendres 7 d’abril la formació política MÉS per Mallorca ha estat objecte de titulars i primeres planes als diaris, ha estat capçaleres dels telenotícies, ha estat objecte de columnes i articles d’opinió...

La causa ha estat l’aparició de quatre contractes menors i un de negociat sense publicitat, donats per Conselleries dirigides per MÉS a una empresa que va fer la campanya electoral d’aquesta formació política. Cal dir que MÉS assumeix responsabilitats polítiques amb escreix.

Després de tots els episodis de corrupció que hem viscut a la nostra Comunitat Autònoma, al País Valencià i a l’Estat espanyol, l’afer que esquitxa a MÉS justifica el renou que s’ha produït?... La ràpida i inusual intervenció de la Fiscalia, primeres pàgines dels nostres diaris, profundes anàlisis de comentaristes polítics...

Ja tenim totes les forces conservadores i espanyolistes satisfetes del «tots són iguals». Idò no, no tots són iguals, i ho hem de dir fort i clar.  No es pot comparar, malgrat que pugui agradar a tants, el robatori de doblers públics dels casos jutjats i condemnats que feren persones del PP i UM, amb allò que ha passat. No és el mateix un partit corrupte, segons definició de jutges, que haver contractat l’empresa que va realitzar la campanya electoral per fer feines a l’Administració. Feines fetes, no fictícies com altres casos de corrupció ja jutjats. Feines fetes, cobrades i amb resultats per a l’Administració.

No és el mateix cometre errades polítiques, que pagar la campanya electoral amb doblers públics segons sentència, que va fer el PP el 2007. No és el mateix contractar legalment empreses de persones amigues que fan la feina encomanada , que inventar-se feines a l’estranger, fins i tot a llocs com la Xina, per guardar després els doblers públics en una capsa de Cola Cao al jardí de ca teva.

Resulta injust llegir a algun mitjà de comunicació que ja tornam a tenir PP-UM a les nostres institucions, injust perquè la comparança no s’aguanta, les pràctiques polítiques dels gestors del PP i UM a la legislatura 2003-2007 són motius de judicis amb sentències ja dictades i altres encara pendents.

Resulta difícil llegir articles d’opinadors que posen el seu enginy en magnificar les errades polítiques com si fossin robatoris de doblers públics. Resulta decebedor que firmes de prestigi dels nostres diaris insisteixin amb satisfacció en el «tots són iguals», com si així contribueixen a desvetlar les consciències d’esquerres. Alhora s’ha contribuït a fer palesa la manca de cultura política, com deia algun comentarista.

Perquè els contractes menors que atorga l’administració no són contractes a dit. Algú es pot imaginar els Ajuntaments i administracions autonòmiques convocant un concurs públic per contracte inferior a 18.000 euros? Això suposaria la més absoluta paralització de la mateixa Administració. La manca de cultura política que confon les errades administratives com si fossin el mateix que les il·legalitats.

MÉS porta una motxilla plena d’anys de lluita en defensa de les persones, la terra i el país, governa a Ajuntaments, i institucions autonòmiques amb algunes errades i molts d’encerts. És una formació política que es confronta al govern espanyol en defensa d’un concert econòmic per a les Illes, del control de ports, aeroports, costes i més, en definitiva de major autogovern pel nostre país. Una formació que defensa sense dubtes el referèndum del poble català. Compromesa amb la lluita per un país més just, més sostenible i més sobirà.

És obvi, idò, que les forces conservadores i espanyolistes aprofitaran qualsevol ocasió per debilitar un projecte polític d’aquestes característiques i és molt greu que els companys i companyes de MÉS no siguin conscients que una formació que vol canviar aquest país no es pot permetre errades que seran clarament utilitzades en contra seva.

És cert que el llistó el posaren molt alt. A les nostres illes hem viscut tants i tants casos de corrupció que la ciutadania rebé entusiasmada les forces que parlen de transparència, d’honestedat, la ciutadania d’esquerres i demòcrates, que en coneixem d’altra que no castiga els partits corruptes.

MÉS ha respost amb contundència, amb fermesa. Alguns creuen que amb precipitació, altres que s’han passat de rosca, uns altres convençuts que facin el que facin no deixaran de rebre clotellades perquè han mostrat feblesa. La desmesura en els atacs mostra el llautó d’aquells que tenen interès especial en fer mal a les forces d’esquerres i sobiranistes. Sembla que la feblesa o la ingenuïtat no poden ser permeses en política.

Hem viscut uns dies de vertigen, de decisions doloroses. Cal mirar endavant i treballar amb fermesa per consolidar el projecte polític de MÉS per Mallorca . Cal renovar el compromís per transformar aquesta societat. Amb errades, amb dues passes endavant i una endarrere, amb encerts també.

La política és l’art del possible, ho sabem. Aquelles persones de MÉS per Mallorca que es dediquen als afers polítics, sigui a càrrecs electes o càrrecs públics de gestió que treballen cada dia amb aquelles altres des del voluntariat i la militància, que contribueixen a fer possible el canvi necessari, són persones honestes, entregades, generoses. Persones humanes, no ho dubteu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Munar llibertat!

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


Bon article.

Hi estic completament d'acord.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente