nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Concert... per la llengua?

Deu fer dos mesos vaig veure l’anunci d’un concert força interessant a Pollença titulat “Concert per la Llengua”. Il·lusionat vaig pensar “Qui ho organitza?” però sobretot, veient que venia un grup com Aspencat, “Que costa l’entrada?”. El preu em semblà una mica alt però bé, aquest no és el tema. La qüestió és que mirant els organitzadors només hi vaig veure el nom de Trui Teatre.

És com a mínim curiós que una empresa que ha fet poc, per no dir res, pel català organitzi un “Concert per la Llengua”. Una empresa que té tota la informació per Internet en castellà, essent de Mallorca. Però pitjor és rebre un fulletó informatiu del concert “per la llengua” on s’hi pot llegir “terrazas”, a un plànol del concert. I més encara obrir l’esdeveniment a Facebook i trobar-ho tot ple d’errades ortogràfiques com “estaràn”, “próximament” o veure escrit, a la pàgina de Ticketea,  “event”. Sense cap pudor ni vergonya.

Crec, sincerament, que tenen tot el dret del món a organitzar un concert, a dur-hi qui vulguin i a posar el preu de l’entrada que trobin més convenient. Però que després de totes aquestes raons encara vulguin muntar un “Concert per la Llengua” em sembla insultant cap a les organitzacions i col·lectius culturals de Mallorca que ens dedicam voluntàriament i sense esperar res a canvi a intentar millorar una mica la situació del català a la nostra terra. Queda dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a ca una p... els anticatalanistes, fa mes de 7 anys

Això és bo d'arreglar, anem a actes on sabem que parlaran en castellà i tan bon punt començin a parlar demanam ben fort ... excuse me, can you speak in English please?... que prenguin la seva pròpia medicina!

Valoració:2menosmas
Per Fins quan?, fa mes de 7 anys

I per exercir el nostre dret lingüístic encara es donen casos d'haver de rebre insults i vexacions a la nostra pròpia terra. L'altre dia a Deià una dona i un home foren trets de mala manera d'un bar, per un cambrer castellanoparlant, per haver gosat demanar una cervesa en català, quan s'hi pot demanar en qualsevol altra llengua europea. Quasi increïble considerant que el bar en qüestió sembla que és de propietaris sollerics. Quina vergonya!

Valoració:3menosmas
Per Vaja, vaja!, fa mes de 7 anys

Desde sempre està clar que si perquè UN dels assistents a un acte cultural demana que aquest es faci en castellà no en farem CAP MAI en la nostra llengua. Em creia que això ja estava superat, però veig que encara no. Arribarem mai a creure plenament en el nostre dret lingüístic?

Valoració:1menosmas
Per CARME GIL FRARA, fa mes de 7 anys

Sr. Fiol. es lamentable el que vosté explica, pero ara també li explicaré la meva indignació. Ahir vaig assistir al Teatre Principal a una conferència que donava el tenor Marc Sala sobre Nabucco., aprofito per fer patent el meu agraïment al Sr. Sala per la qualitat de la mateixa, peró va ser impartida en castellà perqué un senyor del 50 que eran a la sala ho va sol.licitar , tot i que algunes persones del pùblic ens varem possicionar en contra.Ara
jo em pregunto. Si el programa està fet en català , no es dòna per suposat que es farà la conferència en català.? El conferenciant s´ha de possicionar i dir que està programat en català i no pasar el problema al pùblic que per questió d´educació mal entesa, sempre acaba cedint. Que la cultura d´aquest pais s´hagi d´impartir en castellà sigui ja una questió de normalitat , es vergonyós. Era tal la meva indignació que no vaig poder fer ni de traductora voluntaria per aquest senyor., Ara vaig tenir que anar-me`n a casa amb l´indignació a coll i enfosquin la bellesa del cant i l´il.lusió de veure Nabucco que ens va transmetre .
Pregaria que en els programes quedés clar en quin idioma s´impartiran i que els conferenciants ho deixesin clar de bon començament.
Si algú no ho enten, té dos possibilitats a triar, o apendre la cultura del pais i integrar-se o marxar de la sala per incult. No voldran que les operes les cantin en castellà,no? O MIA PATRIA SI BELLA E PERDUTA ¡.

Valoració:6menosmas
Per Pau, fa mes de 7 anys

Trob que en Joan és un foraster maleducat i anticatalanista com un altre, però s'ha de dir que té tota sa raó... una mica de nivell, home. Que té faltes s'autor i tot.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente