algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Tornar a l’Institut Ramon Llull

Els representants del Govern de la Generalitat i del Govern de les Illes Balears signaren ahir el protocol d’incorporació de les Illes Balears al Consorci de l’Institut Ramon Llull. De moment, és una passa en la bona direcció que posa de manifest la intenció del nou executiu balear de recuperar posicions després de la legislatura nefasta de José Ramon Bauzá.

Certament, la idea de l’Institut Ramon Llull topava de front amb la política lingüicista de l’Executiu de Bauzá. La projecció internacional dels creadors, artistes i pensadors era una amenaça per a ‘lonostrisme’ de reserva indígena que abanderava l’ara senador autonòmic. I, per descomptat, la col·laboració amb altres institucions, especialment amb la Generalitat de Catalunya, per posar en valor la llengua i la cultura que ens són pròpies i comunes deixava en evidència el gonellisme tribarrat i circular que era tan ben rebut al Consolat de Mar.

Amb tot, no convé oblidar que abans de Bauzá, Jaume Matas ja va fer sortir les Illes Balears de l’Institut Ramon Lllull. I que poques veus es varen alçar contra aquesta decisió a les files populars.

És per això que el restabliment de les relacions i els lligams entre la Generalitat i el Govern de les Illes Balears no pot quedar només en un gest simbòlic. El reingrés de les Illes Balears ha de ser de ple i ha de fer-se efectiu el més aviat possible. El nomenament de Lluís Maicas com a delegat de l’IRL a les Illes Balears és garantia de competència i convicció. Li desitj molta sort i encerts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.