algo de nubes
  • Màx:
  • Mín:

L'horror es mostra amb cruesa

Aquest dissabte hem vist amb tota la seva cruesa l'horror en imatges. Als telenotícies, veure l'inici de la Marxa per la Pau, el Treball i la Democràcia , a Ankara, amb una filera de gent jove i alegre, que de cop i volta es desfa en esclatar dues bombes que han causat 95 morts i 246 persones ferides.

Una trobada, organitzada per les principals unions de sindicats del país com la Confederació de Sindicats Obrers Revolucionaris de Turquia -DISK, la Confederació de Funcionaris de Turquia -KESK, i gremis professionals com la Cambra d'Enginyers i Arquitectes de Turquia -TMMOB i la Unió de Metges de Turguia -Türkiye Tabipler Birligï.

Un atemptat que vol canviar el procés de pau amb al moviment kurd, l’únic que pot promoure la democràcia i els drets dels pobles a Turquia, a Síria i al conjunt de la regió. Un atemptat que provoca dolor, tristesa, horror, consternació... un munter de sentiments que ens commomuen.

Hem vist les imatges de persones plenes de sang, homes, dones, amb la incredulitat en els seus esguards. Penses en l'alegria que mostraven segons abans, davant les càmeres de les televisions internacionals en iniciar la marxa, convinçuts que serien escoltats, que els seus esforços cap a la pau serien vistos arreu del món.

En un país tan contradictori com Turquia, abans model d'estat laic, avui convulsionat internament pels intents del govern islamista d'Erdogan per convertir-lo en una teocràcia, un país convertit en camí de pas de milers de refugiats de Síria, aquesta massacre mostra la pitjor cara de l'organització Estat Islàmic.

I després de les notícies sobre l'atemptat, unes imatges de les grans manifestacions de solidaritat viscudes ahir mateix a capitals europees, Berlin, Estocolm, Londres,París, on els kurds en la diàspora, tenen presència. Recordem que els kurds són un poble d'uns 35 i 40 milions de persones, repartits en diversos països, Iran, Iraq, Síria i Turquia. També a alguns indrets d'Azerbaidjan.

Una resposta immediata, que umpl carrers europeus, de kurds acompanyats d'alemanys, suecs, anglesos, francesos, sense distinció, units per la solidaritat, per la consternació davant tant d'horror.

Vull reproduir un paràgraf d'un comunicat de premsa, que no he vist reproduït als mitjans escrits, publicat al portal web :

MÉS per Mallorca manifesta el seu suport al moviment d’alliberament nacional kurd, tant a Turquia com a Síria, i recorda que és l’únic que presenta una alternativa democràtica, progressista i laica a la crisi bèl·lica que pateix la regió, on és l’únic actor enfrontat tant als règims autoritaris com a la teocràcia de l’Estat Islàmic.

No puc acabar aquesta col·laboració sense esmentar el final...la teocràcia de l'Estat Islàmic, aquest nou agent del terrorisme internacional que mostra la seva barbàrie davant les càmeres, siguin atemptats com aquest o siguin assassinats de persones segrestades. Una organització terrorista obscurantista, en el seu origen, en els seus suports actuals.

Tot el nostre suport a la lluita del poble kurd pel seu alliberament, tot el nostre suport a les dones kurdes, organitzades en les guerrilles o en el moviment feminista antipatriarcal, anticapitalista a les ciutats. La nostra solidaritat i el nostre compromís, en un món globalitzat, la seva lluita també és la nostra lluita.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Perdó, és "expiatori" i no "espiatori"

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Crec que s'Estat Islàmic és un engendre que s'han muntat es estats de sa zona i ses superpotències perquè els faci sa feina bruta i presentar-lo com a boc espiatori. Hi ha fundades sospites que darrere s'atemptat hi ha s'estat turc, aquesta mena d'estat espanyol però més bèstia

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente