algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Arbres o arbusts?

Una de les virtuts que té la premsa com aquesta, que rep i publica comentaris sobre el que escriuen els seus col·laboradors, és que els esmentats opinadors poden constatar que és molt habitual que les seves paraules –també la dels seus companys– siguin mal interpretades i fins i tot tergiversades. Això és el que ha passat amb el més important dels científics i pensadors que hi ha hagut al món el senyor –estic segur que ho haureu endevinat– Charles Darwin.

Una de les més freqüents males interpretacions es comet amb la doctrina darwinista es fa a l’hora a l’hora de representar-la gràficament. Molts creuen que el dibuix adient és el d’un arbre amb diverses branques i al capcurucull d’aquestes arbre hi ha l’espècie humana que ve a ser el destí final i inamovible de la tantes vegades citada evolució. S’equivoquen: el dibuix que correspon a l’evolució que va predicar Darwin no és un arbre, sinó un arbust, i l’home –l’espècie humana no seria més que una branca de l’esmentat arbust, una branca de la mata llestrisquera. L’evolució és un moviment que ningú ha pogut saber cap on va i quin aspecte presentarà dit arbust de les espècies d’aquí un bon grapat de milions d’anys.

La imatge falsa –la de l’arbre– de l’evolució de les espècies ha tengut, tanmateix, una bona acceptació entre el científics socials que creuen que tota la història passada de les nostres societats, nacions, Estats, governs anava dirigida a ser és que és ara –els actuals Estats, nacions, constitucions, agrupaments, partits polítics etc. És idea tan falsa com la de les espècies animals. Les nacions, governs, constitucions, països, partits no són un arbre al capcurucull hi haurà per sempre més els que hi ha a hores d’ara. El món social forma també un arbust del qual hi haurà moltes branques que s'assecaran i altres que naixeran i aniran una temporada, a vegades més curta, a vegades més llarga ben esponeroses. Quina serà l’evolució de les societats, com la nostra, que viuen a la part est de la península Ibèrica. Ah si ho pogués saber!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tafona, fa mes de 8 anys

La manta PePera és massa fosca i pasant. Falta que hi entri l´aire de cop i es desinfecti a fons. Caldrà un segle per a això?
PePeros arruix!

Valoració:0menosmas
Per El Apocalirsis pepero, fa mes de 8 anys

Si no haguessiu perdut les eleccions per anar de xulos i sobrats (tanmateix ens tornarán a votar, huas, huas, huas...) no passarien aquestes coses. És culpa teva, incompetent!.

Valoració:1menosmas
Per se ve venir, fa mes de 8 anys

Verí.- Eres un bellaco. De ninguna manera tu puedes decir lo que yo quiero o dejo de querer. Soy una persona intachable, de orden, mallorquina y por lo tanto española que desea lo mejor para su patria. ¿que no te gusta lo que escribo?. Pues te aguantas, como yo me aguanto de otras cosas que tampoco me gustan.

Si los cuatro jinetes del apocalipsis, o parte de ellos, sientan cátedra en una parte de mi patria, será culpa exclusivamente de muchos de sus habitantes. No lo dudes, necio. Punto final. Que tengas un buen día.

Valoració:2menosmas
Per Verí, fa mes de 8 anys

Es veu vindre: això és el que t'agradaria que passés i no dubtis que si el procés separatista català flueix en tot el que tu voldries, no serà culpa dels catalans.

Valoració:2menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Això que "es veu venir" pot ésser il·lusori.Vendrà o no vendrà, ningú ho sap de cert. El món dóna moltes voltes i sembla que en donarà moltes més, com a mínim durant milions d'anys, i tot el que hi ha ara se n'haurà anat en orris. Poser hi hagi una raça humana molt evolucionada tan realcionada amb nosaltres com nosaltres amb els australopitecs, i que pensaran d'una manera molt distinta a com pensam ara. No crec que hi hagi ningú que ho pugui preveure.

Valoració:2menosmas
Per se ve venir, fa mes de 8 anys

"... que viuen a la part est de la península Ibèrica, Ah si ho pogués saber".

No es necesario tener una bola de cristal o pertenecer a la familia del pitoniso Pito para tener clarísimo lo que vendrá y no tardará mucho:

Barullo
Caos
Confusión
Desorden
Desconcierto
Barricadas
Follón
Jaleo
Alboroto
Algarada

Etc. etc. Y me quedo corto. Al tiempo. Y después no será una cuestión de árboles o de arbustos.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente