algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Carta oberta a ARRELAM

Tot i que ja fa anys que no visc a Selva, hi vaig néixer, créixer i hi estic molt arrelada, mai tan ben dit ara que parlam d’ARRELAM; i podeu estar ben segurs que si hagués pogut, hauria votat ARRELAM.
Pens que el moment que estam vivint ara és un moment històric per el futur del poble, teniu a les vostres mans la possibilitat de poder canviar la manera de fer política de Selva dels darrers 20 anys!
Està a les mans d’ARRELAM ser valents i entrar en Govern, i fer de Selva un poble millor, un poble al servei de les persones, apostant per polítiques d’esquerres.
Puc entendre que no es vulgui pactar amb un partit de dretes com el PI, ho heu estat dient tota la campanya, però també crec que no es tracte de només un pacte de govern, va molt més enfora. Els motius són clars.
El fet d’abstenir-se o votar en conta de la investidura, tant d’un batle del PI com d’un del PP, fa que automàticament quedi com a batle del Selva en Joan Rotger (PP), per una llei nova del mateix PP, que com que ja es veia venir el desastre electoral que ha tengut, deixava així fermades algunes de les batlies.
Però a Selva no parlam d’una batlia del PP qualsevol, parlam d’una persona que aquests darrers anys ha estat Conseller de Cultura i vice-president del Consell de Mallorca, amb tot el que això suposa, és a dir, ha format part de l’equip de Govern de Senyor Bauzá, que tots ja coneixem les polítiques ha duit a terme.
El Senyor Rotger ha estat còmplice de:
La imposició del TIL
Retirada de subvencions ja atorgades (com per exemple a l’OCB i premsa forana)
Ordí la denúncia que dugué el senyor Gallardo de Sa Pobla a presó, per l’Operació Camí
Retirada de subvencions a la Setmana del Llibre en Català
Retallades en Sanitat, en Educació i en Serveis Socials
Eliminació del departament de política lingüística del Consell
Eliminació dels premis Mallorca
Enfrontament amb sectors culturals (Teatre Principal), i tot un llarg etc.

Crec que seria una errada monumental deixar que aquesta persona tornàs a ser el Batle de Selva. Les urnes parlaren, i ho digueren ben clar: SELVA VOL UN CANVI.
Ara bé, després de parlar amb molts dels vostres companys d’ARRELAM, puc entendre la postura que exposau, no voleu votar a favor de la investidura d’un Govern amb el PI, ja que la major part dels integrants de la llista del PI també n’han estat còmplices d’aquesta manera de fer política i d’aquest govern; és cert, però n’han sortit, els motius? No els sé. Però n’han sortit.
No és bandera de les esquerres donar segones oportunitats a les persones? I, sobretot si han rectificat?
També cal recordar que no parl només d’un pacte de govern amb el PI, també hi formaria part ESQUERRES PEL POBLE.
Com deia al principi, és una oportunitat única perquè l’esquerra pugui tornar a entrar amb molta força al Govern d’aquest poble, i com ho pot fer? Exigint regidories de pes, i demostrant que hi ha altres maneres de fer política. Estic parlant de regidories com urbanisme, hisenda i governació.
Retornar la confiança en la política a la gent del poble està en mans d’ARRELAM. S’ha d’aconseguir negociar uns pressuposts participatius per a poder fer unes polítiques d’esquerra i capgirar la història de Selva. I tot això només es pot fer si s’hi és a dins.
I ara me ve al cap una frase que me va dir l’altre dia un misser, és una dita de dret, però en aquest cas s’hi escau molt: El delicte no només ho és per fet, també ho és per omissió.
ARRELAM no pot deixar passar l’oportunitat única de fer realitat els interessos de la majoria del poble, volem un canvi, i està tot a les vostres mans.
Cercant informació sobre situacions semblants a altres llocs, es a dir, situacions on l’esquerra s’ha trobat amb la mateixa tessitura amb la qual es troba ara mateix ARRELAM, he trobat dos casos més o manco semblants. Un al País Basc, i l’altre al Principat de Catalunya. En els dos casos s’expressa un sí crític. La CUP ho feu al Principat a principis del 2015 en la votació de la declaració sobiranista i Batasuna ho feu al País Basc el 2004 en la votació del Pla Ibarretxe. Aquesta fórmula de vot, en darrer cas, a mi no em sembla de tot incorrecte, tot i que no és la millor sota el meu parer, ja que no es podria entrar en Govern, i per tant no podríeu aplicar polítiques d’esquerra.
En conclusió, no podeu deixar que el Govern municipal quedi en mans del PP. Això us faria còmplices que d’aquí a 4 anys tornin a guanyar, perquè hauran pogut mantenir la seva xarxa clientelar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per indignat, fa mes de 8 anys

Mai millor dit Joana Maria Arrelam ens provocarà una gran decepció per omissió, això no es pot fer d'aquesta manera i una vegada més l'esquerra perd el temps i no sap estar allà on toca que és treure quotes de poder a la dreta o deixa en la impunitat aquesta manera de governar d'aquests darrers quatre anys. Donau així la batlia a un dels escolans den Bauza i veurem com en sortireu de cara al futur o només vos interessava fer campanya ara i sortir a les fotos, això no és fer oposició ni és res.

Valoració:-1menosmas
Per toNTo, fa mes de 8 anys

PI SELVA :- BALAGUER & FIGAROLER

Valoració:9menosmas
Per Alternatiu, fa mes de 8 anys

Benvolguda Joana Maria.
Crec que t'equivoques en un seguit de coses quan contraposes el govern d'Arrelam amb el PI al govern del PP.
. Si Arrelam ha dit durant la campanya que no governarà amb PI, no ho ha de fer.
. El PI és de dretes. Tenim dos pactes de progrés per tenir clar que no s'ha de donar poder a UM/PI.
. Per fer batlle a algú basta votar-lo a la investidura, no es necessari governar.
. El govern més democràtic és el que està en minoria.
. Parles de noves polítiques però també parles d'agafar àrees concretes, com si un govern del tipus regne de taifes fos nou o positiu.
. Dones per fet que el PI acceptarà polítiques de transformació social i que Arrelam tendrà poder i capacitat de dirigir el govern.

Crec que tot plegat s'ha d'analitzar detingudament. Però abans de governar amb la dreta, més val deixar-la en minoria i condicionar les polítiques des de l'oposició.

Salut!

Valoració:11menosmas
Per PiPe, fa mes de 8 anys

Quina regeneració això del Pi de Selva...

Valoració:10menosmas
Per Branca d'ullastre, fa mes de 8 anys

Consentir la tornada del PP a la batlia és un error per tots aquells que es presentaren com a alternativa. Arrelam, podent fer de frontissa, no pot vacil·lar a l'hora de decidir si entra el PP o no, i encara més quan el suport rebut demostra desig de canvi (cosa que atorga més responsabilitat a Arrelam).
Que no quedin les arrels enterrades: ja és ben hora de treure brots verds... i de no badar!

Valoració:3menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

El PI no ha de participar.

Si aquest partit Arrelam vol governar que ho faci amb el PP o PSOE.

El PI no ha de cometre l'error que feu UM de participar amb forces estrangeres.

Valoració:-17menosmas
Per pep, fa mes de 8 anys

Estic ben d'acord amb el que dius Joana Maria, quan un grup de persones decideix presentar-se a unes eleccions es amb l'objectiu de fer feina per el poble i no s'entendria que, tenint l'oportunitat, no se'n volgues fer. Es molt còmode i falta de coratge, l'abstenir-se, el que fa falta es voluntat per feina per la gent i voler canviar la forma de fer dels qui han estat fins ara, i això no més es pot fer des de de dins, cal ser actor i no espectador en aquest moment històric...

Valoració:10menosmas
Per Tomeu Ferragut, fa mes de 8 anys

T'has ajuntat amb el PI quan ells no t'han de menester. Una evidencia de una pacte preelectoral que ara es veuen forçats a cumplir. ARRELAM ha de decidir, però en una equació Arrelam + PP o Arrelam + PI hi sobren les sigles del PSOE, que durant aquests quatre anys no ha sabut fer oposició, i ha estat fortament castigada per les urnes.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente