algo de nubes
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

Experiments antipedagògics amb infants: les proves LOMCE a 3r de primària

Ha estat molt discreta, però per fi arriba la prerevàlida LOMCE a tercer de primària. Sí, aquests injustificables exàmens a l'estil selectivitat que se suposa que han de fer tots els infants de 8 anys.

Ha estat molt discreta perquè l'enrenou la delata, però l'enrenou ja ha començat. Quan la informació corre, a la prerevàlida LOMCE de tercer de primària li cau el vel i se li veu la seva espantosa cara.

Les avaluacions individualitzades LOMCE són uns exàmens inadequats per l'edat dels alumnes de 3r (no discutirem si són apropiats per alguna edat) i els podem situar en el camp de les barbaritats pedagògiques.

Suposadament, a partir del pròxim 19 de maig, a les Illes Balears, els infants hauran de participar d'unes proves d'un tipus que mai han viscut -una hora de rellotge d'examen, mitja hora de descans, una hora de rellotge d'examen-; que duraran diferents dies -dos de proves escrites i més dies per exàmens orals- i que seran realitzades per mestres que no els imparteixen cap assignatura en el present curs.

Per acabar-ho d'arrodonir, les preguntes que se'ls faran poden ser sobre coses que no han estudiat mai a classe i, suposadament, seran corregides per mestres que no tenen tracte habitual amb el grup d'alumnes i que, per tant, desconeixen si un infant es posa nirviós o si ha tengut un mal dia. Com no podia ser menys, al final es posara una nota, que no tindrà en compte l'esforç que cada alumne ha pogut fer durant tot el curs ni altres coneixements que els de llengües i matemàtiques.

Seré sincer, no sé com la Conselleria ha oblidat proposar que l'examen hagi de fer-se dret. Estaria ben en la línia de la seva estressant “avaluació” individualitzada.

Si el seu fill o la seva filla suspèn l'examen, la Llei i els texts que la desenvolupen li diuen que el seu centre escolar prendrà mesures (quines?), això sí, sense cap compromís per part de la Conselleria. No en xerren, no sigui que la cosa acabi en què es necessiten més mestres, menys alumnes per aula, més suport educatiu o etc.

Avançam cap al final de l'article i vostè es troba una persona afortunada perquè aquesta vegada no li ha tocat al seu fill? Em sap greu llevar-li la il·lusió. Hi ha premi de consolació per tothom. Durant pràcticament dues setmanes, a finals de curs, les escoles deixaran de funcionar com toca atès que els  mestres hauran de canviar les seves funcions i els seus horaris hauran de ser reorganitzats. No són els tutors de tercer ni els mestres d'aquest curs els qui passen i corregeixen aquestes proves. Així, es marejarà tota la comunitat escolar amb un nou horari que per ara desconeixem.

Però, hi ha res a fer? Hem de plorar o podem d'actuar? Idò sí. Hem de protegir els nostres fills i alumnes en un exercici de responsabilitat. Les famílies poden eximir de la prova a fills i filles amb una desautorització escrita o no duent-los a escola -ningú suspendrà per no haver fet aquests tests-. Els i les mestres hem de ser conscients que no som mercenaris sinó professionals amb dignitat i que hi ha coses per les quals no hem de passar. Famílies i docents, units com una roca per uns interessos comuns, hem d'aprofitar aquestes setmanes que queden per informar-nos, informar i fer créixer la bolla del boicot a les revalides de 3r.

La guinda: A Astúries no es fan aquestes proves. No són obligatòries. La responsabilitat de no aturar-les resta en mans del Govern de José Ramón Bauzà i de la Conselleria de Nuria Riera i Antoni Vera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Preu per preu, fa mes de 8 anys

Tot aquest muntatge demostra ben clar que no tenen ni idea del que és un infant de 3r de primària. Posau que el Centre s'hi aplega, posau que els pares no hi posen dificultats i va endavant. Tot se'n pot anar a norris quan els al·lots, per voluntat pròpia i "perquè sí", diguin que estan cansats, posin el cap damunt la taula o diguin que se'n van al pati. Que els altres estan jugant i ells no. Així que tot se'n pot anar per avall, només que el subjecte de l'educació digui que nanai.
Vaig sentir l'altre dia, que aquestes proves no són per aprovar o suspendre, no formaran part de cap expedient, no es faran públics, ni s'informarà als pares no serviran per tal, ni per qual. Aleshores si no han de servir per a res, per a què dimonis han de fer perdre el temps?
I si el resultat és per dir que falta atenció als alumnes més desfavorits? I si els resultats diuen que es necessita més suport? I si s'arriba a la conclussió de què s'han de repartir els alumnes de minories i immigrants entre TOTS els centres de Balears? Ho assumirà la Conselleria o el Ministeri d'educació o ja se cuidarà moltíssim de què aquests hipotètics resultats no se sàpiguen?

Valoració:2menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

Ha parlat l'Abat i a fet bla,bla,bla...

Valoració:2menosmas
Per Aicarts no, gràcies, fa mes de 8 anys

Es jovent cada dia es més beneit gràcies a giliprogres i vagos com n´Aicart

Valoració:-18menosmas
Per "Els ladins mos roben", fa mes de 8 anys

Exàmens?
Crec que n'he fet més de cent i no passa res?
La majoria de exàmens se aproven, i si se suspen qualcun, se torna a examinar i se aprova a la segona, a la tercera, i així successivament. Si no se aprova no passa res, només indica que no ès competent amb la assignatura no aprovada.

Valoració:-21menosmas
Per Resposta a; Ja era hora d'aquestes proves, fa mes de 8 anys

Benvolgut company/a "Ja era hora d'aquestes proves", estau tan ocupats de criticar als docents i a la seva manera de fer feina que ni tan sols sabeu de què parlau. Aquestes proves IAQSE les van començar a passar el curs 2008-2009, però només es passaven a 4t de primària. Ara en canvi, els nostres fills i filles les hauran de passar a 3r i a 6è de primària, unes proves que l'únic que en treuran de profit és la comparació entre centres i competitivitat, ja que són proves externes al centre, que no respecten el ritme de feina dels infants (hi ha una limitació horària), amb continguts que tal vegada els fills no hauran après, perquè al seu centre tenen establert que aquell contingut es dóna a quart enlloc de tercer, etc. Crec que amb les avaluacions que es fan a cada centre per part dels tutors i mestres especialistes ja ens donen molta informació de com avancen els nostres fills i no necessitam cap avaluació externa. La inversió de recursos que dedica la Conselleria a aquestes proves més valdria ho fes amb altres coses: més dotació de personal a les escoles, que a cada aula hi hagués dos mestres enlloc d'un, recursos per atendre la diversitat, dotació als centres de materials de tot tipus, etc.

Valoració:27menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Este "profesor" si que es lo mas antipedagogico que pueda existir.

Valoració:-21menosmas
Per Arnau, fa mes de 8 anys

Aquestes mena de proves les haurien de fer passar als consellers i directors generals abans d'accedir als seus càrrecs. I, per suposat als que es presentin a les eleccions.

Valoració:30menosmas
Per Article penós, fa mes de 8 anys

Sa veritat, amb professors com en Jaume Sastre o n'Iñaki Aicart, professors radicals, que només pensen en política i molt poc en educació (per això s'educació està com està, perque està ple de gent hiperpolitizada) que podem esperar : boicot a qualsevol cosa que demani un mínim d'esforç, exigència, control, qualitat, excel·lència i molt, molt i molt d'adoctrinament.

Valoració:-52menosmas
Per Té raó hem de protegir es nostros fills, fa mes de 8 anys

I ho farem, en podeu estar ben segurs.

Valoració:31menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

A la casta educativa le da miedo la evaluación independiente. Teméis que alguien examine los conocimientos que supuestamente impartís en los colegios, porque eso delatará a qué dedicáis realmente el tiempo.

Es curiosa la preocupación por que "les escoles deixaran de funcionar com toca", algo que os daba igual durante las huelgas. Puede parecer inconsecuente pero no lo es: os importa la ideología, y no la educación, y lo demostráis cada vez que abrís la boca. Consecuentes hasta el extremo: catalanismo o nada.

Claro que cuando viene un vasco a mi tierra, escribiendo como si fuera de Barcelona, con faltas de ortografía, y defendiendo "l'educació i la identitat" yo ya me creo cualquier cosa.

Valoració:-65menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente