cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El cas del majordom i l’assassí

Santiago Cervera és un diputat del PP per la Comunitat de Navarra que ha estat detingut acusat de xantatge al president de Caixa Navarra. Els fets són coneguts. José Antonio Asiain va rebre un mail en què se'l comminava a dipositar 25.000 € a una hora determinada i a un lloc prefixat, en cas contrari es faria pública certa documentació relativa a activitats del senyor Asiain poc confessables i relacionades amb Caixa Navarra.

Asiain ho va denunciar a la Guàrdia Civil i la Guàrdia Civil va enxampar el senyor Cervera just en el moment i al lloc previst on hi havia un paquet que la Benemèrita havia col·locat com a esquer. Fins aquí el cas podria semblar tancat si no fos per sis diferents motius:

1.- El senyor Asiain estava molt cabrejat amb el senyor Cervera des de feia prop de dos anys per les crítiques que aquest havia fet sobre la seva gestió al front de Caixa Navarra i els beneficis personals que n'havia obtingut.

2.- El senyor Asiain, arran dels fets succeïts, va declarar en roda de premsa que des que ell va entrar al consell d'administració de la caixa, no havia fet cap feina com a misser per a l'entitat. Va ser molt contundent.

3.- Tot i així, va oblidar aclarir que el seu fill sí que era un dels 5 o 6 missers externs que feien feina per a l'entitat en qüestió.

4.- El senyor Cervera ha fet públic, i així ho ha declarat davant el jutge, que ell havia rebut, uns dies abans, un mail en què se li prometia l'entrega de certa documentació comprometedora respecte de les activitats del senyor Asiain i se li indicava, com a lloc de dipòsit i hora de recollida, els mateixos que es varen fer servir al mail que va rebre el senyor Asiain.

5.- Al senyor Cervera, que és metge i que fa molts d'anys que es dedica a la política, se l'ha de suposar, com a mínim, mitjanament informat de com va el món. Per això és lògic pensar que hauria de saber que aquest tipus d'actuacions delictives es descobreixen segons tres fonts clàssiques: la declaració de testimonis, les escoltes telefòniques i les petjades que deixen els mails i, en el cas dels segrests i els xantatges, la "coincidència" dels segrestadors o els xantatgistes i els agents policials en el lloc i a l'hora on suposadament s'han de dipositar els diners.

I 6.- Perquè tot és tan bo de resoldre com recuperant el mail que el senyor Cervera afirma haver rebut i esbrinar-ne la procedència. O el senyor Cervera és massa babau i ximple per dedicar-se a la medicina i per això s'ha dedicat a la política o ni una cosa ni l'altra, i un cervell més entrenat per ordir trames de novel·la negra és el que ha escrit la primera part d'aquest guió pel·liculer.

Tot plegat, aquesta història em recorda aquest anunci en què el comissari de policia diu: ja tenim l'assassí, és el majordom. I un pobre agent atemorit el rectifica i en veu baixeta li diu: comissari, el majordom és la víctima. Cal continuar llegint i escoltant fins al final.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.